A7 IV:ssä on edeltäjäänsä suurempi kahva, ja se on nyt mitoiltaan 13,1 x 9,6 x 7,9 cm.

Kolme nopeaa: Sony A7 IV

Etsimen tarkkuus on 3,68 miljoonaa pikseliä, ja virkistystaajuus on 120 kuvaa sekunnissa. Se on selkeästi edeltäjäänsä tarkempi.

Kamerassa on kaksi korttipaikkaa, ja molempiin voi asettaa nopean UHS-II-standardia tukevan SD-kortin. Toinen niistä selviää myös salamannopeasta CFexpress-kortista.

Sony A7 IV:n ohjelmavalitsimen alla on erityinen ohjausrengas, jonka avulla voi vaihdella salamannopeasti valokuvan ja videon välillä.

Sonylta on kestänyt neljä vuotta kehittää seuraaja myydyimmälle A7 III -täyskennokameralleen. Kameran runko on lähes identtinen videoystävällisemmän A7S III:n kanssa, mutta siinä ei ole numeromerkintöjä valotuksenkorjauspyörässä. Toisaalta ohjauspyörä on ohjelmoitavissa, samoin kuin monet painikkeet, mikä tarjoaa hyvää joustavuutta. Ilahduimme pienestä lukituspainikkeesta, joka estää meitä kääntämästä pyörää vahingossa.

A7 IV on tiivistetty, ja sen kahva on suurempi kuin A7 III:ssa, mikä parantaa käyttömukavuutta. Lisäksi näyttö on täysin käännettävä. On myös hyvä, että valikossa on selkeät värikoodit ja että näyttövalikko on kosketusnäyttö. Näytön tarkkuus ja 3,0 tuuman koko eivät kuitenkaan ole vaikuttavia esimerkiksi Nikon Z 6II:een verrattuna.

A7 IV:stä ei sen sijaan puutu kunnianhimoa automaattitarkennuksessa. Kameran 759 tarkennuspistettä kattavat 94 prosenttia kennosta, ja automaattitarkennus reagoi salamannopeasti ja varmasti. Seurantatarkennus toimii täydellisesti nopeissa kohteissa, ja kamera on saanut linnunsilmätarkennuksen kuten lippulaiva A1. Kuvatessamme laiduntavia hanhia, tarkennus onnistui nopeasti samalla hienolla tavalla kuin muotokuvien silmätarkennuksessa.

Nopean CFexpress-kortin ansiosta saimme kuvata vauhdikkaasti sekä jpeg- että raw-muodossa ilman pysähdyksiä. Meidän ei tarvinnut odottaa puskurin tyhjenemistä matkan varrella. Kuvanvakainta on parannettu huomattavasti, ja onnistuimme saamaan muutaman terävän käsivaralta otetun kuvan jopa neljän sekunnin valotusajalla.

Korkeampi resoluutio takaa erinomaisen kuvanlaadun ja paremmat yksityiskohdat jopa ISO 25 600 -arvoon asti kuin edeltäjällä tai Nikon Z 6II -mallilla. Värientoistossa on hienoja värisävyeroja, ja valotus on varmaa.

A7 IV tekee vaikutuksen myös upealla 4K-videolla 60 kuvan sekuntinopeudella. Uusi Focus Map -toiminto näyttää terävyysalueen väreissä videokuvauksen aikana, joten tausta on esimerkiksi sininen ja etuala punainen. Se on jännittävä lähestymistapa, mutta vaatii totuttelua.

HINTA

2900 €

Tätä mieltä olimme...

4 minuutin kuluttua: A7 IV on edeltäjäänsä parempi.

7 tunnin kuluttua: Kameran linnunsilmätarkennus on vaikuttavan varma.

6 päivän kuluttua: Kuvanvakain saavuttaa lähes Canon EOS R5:n tason

Arvio

+

Kuvanlaatua ja paljon yksityiskohtia.

Hyvä kuvanvakain ja tiiviys.

Tehokas automaattitarkennus, jossa linnunsilmätarkennus.

Paljon lihasvoimaa ja reilu puskuri.

Näytön tarkkuus on pettymys.

ARVIO

9,1

Ominaisuudet

32,7 miljoonaa pikseliä

1 030 000 pistettä, näyttö

10,0 kuvaa/sekunti

658 grammaa

Lähin kilpailija

Nikon Z 6II

Testikuvat

Kuvat värikorteista on otettu pienimmällä ISO-arvolla ilman ISO-laajennusta, ISO 1600- ja ISO 6400 -herkkyydellä ja suurimmalla mahdollisella laajennetulla ISO-arvolla.