Etsin on suuri ja siinä on 5,76 miljoonaa pistettä.

3 faktaa OM SYSTEM OM-1 Mark II:sta

IP53-luokan pöly- ja roiskesuojaus.

SD-korttipaikkoja on 2. Valitettavasti nopeat CFexpress-kortit eivät käy.

Erikoisuutena OM-1 Mark II:ssa on hyvä Live GND -puolivärisuodintoiminto, jolla voi tummentaa kirkkaan taivaan. Liukuman rajakohta valitaan näytöltä.

Perustietoa

OM SYSTEMin uusi huippukamera on huikean nopea. Kameralla voi kuvata jopa 120 kuvaa sekunnissa tarkennus lukitttuna kohteeseen, eikä näyttö pimene kuvien välillä. Kameralla sai 211 raaka- ja jpeg-kuvaa ennen kuin puskuri täyttyi ja nopeus laski. Jatkuvalla automaattitarkennuksella saa 50 kuvaa sekunnissa.

Lukuisiin nopeusasetuksiin kuuluu mm. sekunnissa otettavien kuvien lukumäärän säätö, mutta toimintokuvakkeet ovat epäloogisia – esim. sydän tarkoittaa elektronista suljinta. Pro Capture -asetuksella kuva otetaan jo painettaessa laukaisin puoliväliin, ja kun laukaisimen painaa pohjaan, tallennetaan 99 kuvaa lisää. Tilanteen ehtii tallentaa nopeasti, kun laukaisin on puolessa, mikä on hyvä nopeita kohteita kuvatessa.

Kamerassa on peräti 8,5 askeleen kuvanvakautus. 40 mm:n polttovälillä (mikä vastaa 80 mm:n MFT-objektiivia 2x polttovälin pidennyksellä) sai teräviä kuvia 0,5 sekunnin suljinajalla.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.