Selaimesi pitää päivittää. Tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhoja selainversioita.
Teimme stop motion -videon 30 minuutissa, eikä siihen tarvittu kuin kamera, pakettiobjektiivi ja hieman tarkkuutta. Katso työmme tulos täältä.
Metsästäjä löysi Wyomingissa, Yhdysvalloissa, metsästä vanhan GoPro-kameran, joka kätki sisälleen hauskan yllätyksen. Mustakarhu oli nimittäin saanut kameran käpäliinsä. Tuloksena oli monta minuuttia kestävä selfievideo. Katso video täältä.
Sonyn uusi huippukamera A1, on kuin tehty lintukuvaajille, joten koekuvasimme sillä petolintuja. Tällä videolla otteita testimatkalta sekä pari upeaa kuvaa.
Olimme lukijoidemme kanssa Kullenin kallioalueella Etelä-Ruotsin rannikolla lennättämässä drooneja sekä kuvaamassa suotimien avulla kauniita skånelaismaisemia. Tässä pieni video tuolta alkukesän päivältä.
Tällä videolla näytämme, miten kävi, kun veimme mallin metsään ja kokeilimme käyttää rekvisiittana savugranaatteja. Näet muun muassa, paljonko savua muodostuu ja kauanko sitä tulee.
Kymmenosaisessa videosarjassa maisemakuvaaja Mads Peter Iversen perehdyttää meidät kymmeneen luonnonilmiöön ja kertoo, kuinka hän löytää ne sekä kuinka hän kuvaa niitä.
Suuren videosarjamme ensimmäisen osan aiheena on auringonnousun jälkeiset ja auringonlaskua edeltävät hetket, jolloin päivänvalo on sävyiltään hyvin lämmintä. Annamme vinkkejä sommitteluun ja kerromme, millä asetuksilla kuviin saadaan sävykkyyttä.
Sinisen hetken viileänsävyinen valo ennen auringonnousua ja auringonlaskun jälkeen tarjoaa fantastisia sävyjä. Videolla Mads Peter Iversen näyttää, miten sinistä hetkeä kuvataan ja miltä näyttää eri kellonaikoina samasta paikasta otetuista kuvista yhdistetty valokuva.
Yötaivas näyttäytyy monissa valokuvissa upeana. Mads Peter Iversen fortæller kertoo, miten Linnunrata löytyy taivaalta, ja miten siitä voi saada hyviä kuvia. Hän neuvoo kamera-asetuksissa, jotta kuvista ei tulisi epäteräviä.
Kamera rekisteröi revontulet ihmissilmää paremmin. Nyt Mads Peter Iversen paljastaa, mistä tietää, missä ja milloin revontulia esiintyy. Tällä videolla hän antaa konkreettisia vinkkejä mm. valotusajoista ja valkotasapainosta.
Sade ei saa olla este valokuvaamiselle – päin vastoin, se tarjoaa draamaa ja tunnelmaa. Tässä videosarjan osassa annamme sadesään kuvausideoita, ja lisäksi kerromme, kuinka kuviin saadaan näkyviin väriä ja pintarakenteita.
Sumuisella säässä voi saada yksinkertaisia valokuvia ja korostaa vain kaikista tärkeintä. Tässä osassa näytämme, kuinka valokuvaaja voi hyödyntää sumua ja pilviä, ja lisäksi Mads Peter Iversen kertoo, kuinka kuvien alivalottuminen estetään.