Canon EOS R50:n koko on 11,6 x 8,6 x 6,9 cm. Etupuolen syvä kumipinta parantaa ergonomiaa.

Kolme huomiota Canon EOS R50:stä

Etsin on erittäin pieni ja tumma. Sen resoluutio on 2,36 miljoonaa pistettä, ja se päivittyy hitaasti, mikä aiheuttaa hieman välkkymistä panoroitaessa.

4K-videota tallennetaan 30 kuvan sekuntinopeudella. Päällä on erityinen videopainike, jota voi käyttää nopeissa tilanteissa. Vaihtoehtoisesti videokuvauksen voi valita ohjelmavalitsimesta.

EOS R50:n älykäs automaattitarkennus tunnistaa ihmiset, koirat, kissat, linnut ja ajoneuvot. Se on nopea ja varma.

On vaikea kuvitella pienempää APS-C-kennoista järjestelmäkameraa, kuin EOS R50. Kokonsa puolesta kamera on melko lähellä M-kiinnityksellä varustettua pientä EOS M50 Mark II -kameraa, jonka korvaajaksi R50 on luonnollisesti tarkoitettu. R-kiinnityksen ansiosta se toimii suuremmalla varmuudella tulevaisuudessakin, sillä siinä voi käyttää kaikkia Canonin R-objektiiveja.

Erittäin pienestä koostaan huolimatta R50 istuu yllättävän hyvin käteen. Painikkeet on sijoitettu strategisesti hyvin, mikä helpottaa käyttöä. Kaipasimme kuitenkin ohjaussauvaa tarkennuspisteen siirtämiseksi. R50-mallissa se tehdään painamalla painiketta ja käyttämällä navigointipainikkeita tai sormia näytöllä.

Automaattitarkennus on peräisin suuremmasta R10-mallista, mikä vetää arvosanaa erittäin paljon ylöspäin. Se on huippunopea ja pysyy nopeidenkin kohteiden vauhdissa. Käytettävissä on huippumallien tavoin myös älykäs kohteen tunnistus. R50-mallissa on kuitenkin valittavissa vähemmän tiettyjä kuvauskohteita. Normaalissa käytössä ero ei kuitenkaan ole suuri. Automaattitarkennus voi esimerkiksi tunnistaa lintuja, jolloin se havaitsi kohteet nopeasti ja tarkensi mahdollisuuksien mukaan silmiin.

Toisaalta kameran nopeus ei ole automaattitarkennuksen veroinen. R50 tallentaa 15 kuvaa sekunnissa elektronisella sulkimella, ja nopeus hidastuu 12 kuvaan mekaanisella sulkimella. Puskuri ei kuitenkaan oikein riitä toimintakuvaukseen. Se täyttyi vain kuuden kuvan jälkeen, kun kuvasimme sekä raaka- että jpeg-kuvia. Jouduimme odottamaan kolme sekuntia, ennen kuin pystyimme jatkamaan kuvaamista.

Yksityiskohtien toisto on erinomainen. Valotus on varma, ja kohinanvaimennuksen avulla yksityiskohdat ovat hienoja aina ISO 12 800 -arvoon asti.

Kuten Canonilla yleensä, 3,0-tuumainen näyttö kääntyy joka suuntaan. Sekä yksityiskohtien toisto että kirkkaus ovat hyviä hintaan nähden. Kamera on hyvä valinta uudelle valokuvaajalle, kun taas vaativampi valokuvaaja haluaa siirtyä asteikossa askeleen tai kaksi ylemmäksi.

HINTA

879 €

Tältä tuntui kun oli  kulunut...

5 minuuttia: R50 on yllättävän pieni suhteessa suurikokoiseen kiinnitykseen.

4 päivää: Automaattitarkennus tekee vaikutuksen tässä hintaluokassa.

1 viikko: Hitaus on rasittavaa.

TUOMIO

+

Upea kuvanlaatu myös korkeilla ISO-arvoilla.

Nopea ja varma automaattitarkennus.

Hyvä ergonomia pienestä koosta huolimatta.

-

Hidas sarjakuvaukseen.

Ei kuvanvakainta tai tiivistystä.

Arvosana

8,6

TEKNISET TIEDOT

24,0 megapikseliä

1,62 miljoonaa pistettä, näyttö

15 kuvaa sekunnissa

375 grammaa

Lähin kilpailija

Nikon Z 30

Testikuvat

Värikorttien kuvat on otettu pienimmällä mahdollisella ISO-arvolla ilman ISO-laajennusta, ISO 1600- ja ISO 6400 -arvoilla sekä suurimmalla mahdollisella ISO-arvolla laajennuksen kanssa.