Ohjaussauva on edeltäjäänsä suurempi, joten tarkennuspisteitä on helpompi hallita.

Kolme huomiota Canon EOS R6 Mark II:sta

Canon EOS R6 Mark II:n elektronisen etsimen resoluutio on 3,69 miljoonaa pistettä, kuten Nikon Z 6II:ssa ja Sony A7 IV:ssä.

Edistyksellinen tarkennusjärjestelmä koostuu peräti 4897 valittavissa olevasta tarkennuspisteestä. Automaattitarkennus käyttää näistä 1053 pistettä.

Kamerassa on sivulla tilaa kahdelle UHS-II-tyypin SD-kortille. Valitettavasti vielä nopeampia CFexpress-kortteja ei voi käyttää.

Canon ei korjaa EOS R6 Mark II:n avulla ainoastaan edeltäjänsä EOS R6:n heikkouksia. Kamera liittyy nimittäin tosissaan taisteluun vaativan keskisarjan huippupaikasta. Kinokoon kennon tarkkuus on noussut 20,0:stä 24,0 megapikseliin, ja se näkyy. Kuvanlaatu on nimittäin huomattavasti yksityiskohtaisempi ja samalla tasolla esimerkiksi Nikon Z 6II:n kanssa matalilla ISO-arvoilla. Korkeilla ISO-arvoilla, kuten 51 200, yksityiskohtia on vielä enemmän.

Toinen tärkeä päivitys löytyy tarkennusjärjestelmässä, joka on otettu EOS R3 -lippulaivamallista. Edistyksellinen kohteentunnistus perustuu tekoälyyn ja tunnistaa ihmisten, eläinten ja ajoneuvojen lisäksi myös erityisesti koirat, kissat, linnut, hevoset, seeprat, junat, kilpa-autot, moottoripyörät, lentokoneet ja junat. Se toimii loistavasti.

Kameralla voi ottaa 40 kuvaa sekunnissa elektronisella sulkimella. Se on kaksi kertaa edeltäjäänsä enemmän. Mekaanisella sulkimella nopeus on 12,0 kuvaa sekunnissa, mikä ei ole erityisen vaikuttavaa. Kilpailija Nikon Z 6II selviytyy 14 kuvasta, käytitpä sitten mekaanista tai elektronista suljinta. Tässä luokassa R6 Mark II:n puskuri on vahva. Saimme sarjakuvattua 148 raaka- ja jpeg-tiedostoa ennen kuin kamera sanoi seis, kun kuvasimme mekaanisella sulkimella. Elektronisella sulkimella saimme 63 kuvaa. Molemmissa tapauksissa puskuri tyhjeni 10 sekunnissa.

Kameran kuvanvakain on kerta kaikkiaan ainutlaatuinen. Yhdessä RF24-70 mm F2.8 L IS USM -objektiivin kanssa saimme hämärässä kirkossa veitsenteräviä kuvia, kun kuvasimme käsivaralta peräti viiden sekunnin valotusajalla. Tätä emme ole kokeneet aiemmin. Muotoilultaan Mark II muistuttaa edeltäjäänsä, mutta virtapainike on siirretty oikealle puolelle, joten kameran voi käynnistää, vaikka sitä pidettäisiin vain oikeassa kädessä.

Videota voi kuvata upealla 4K-tarkkuudella, ja valittavana on monia edistyksellisiä videoasetuksia ja ammattilaisprofiileja. Ainoa harmi tässä on korkeahko hinta.

HINTA

3099 €.

Tältä tuntui kun oli kulunut ...

5 minuuttia: Painikkeet on sijoitettu paremmin kuin R6-mallissa.

8 tuntia: Kuvanvakain on yksinkertaisesti ylivoimainen.

3 päivää: Tarkennusjärjestelmä ja nopeus sopivat hyvin nopeisiin kohteisiin.

Tuomio

+

Hieno yksityiskohtien toisto.

Erittäin vakuuttava automaattitarkennus.

Kuvanvakaus on vertaansa vailla.

-

Erittäin korkea hinta.

Näytön koko on pettymys.

ARVOSANA

9,1

Tekniset tiedot

24,0 megapikseliä

1 620 000 pistettä näytössä

40 kuvaa sekunnissa

670 grammaa

Lähin kilpailija

Nikon Z 6II

Testikuvat

Värikorttien kuvat on otettu pienimmällä mahdollisella ISO-arvolla ilman ISO-laajennusta, ISO 1600- ja ISO 6400 -arvoilla sekä suurimmalla mahdollisella ISO-arvolla laajennuksen kanssa.