Canon EOS R10:n koko on 12,3 x 8,8 x 8,3 cm. Kääntyvän näytön koko on 3,0 tuumaa.

Kolme huomiota Canon EOS R7:stä

Canon on tehnyt automaattitarkennuksesta manuaaliseen tarkennukseen siirtymisen helpoksi, sillä kameran edessä on pieni vipu. Käänsimme sitä kuitenkin useita kertoja vahingossa.

Canon EOS R10:n elektronisen etsimen tarkkuus on 2,36 miljoonaa pistettä. Se tuntuu kuitenkin pieneltä.

EOS R7:stä poiketen EOS R10:ssä on sisäinen salama, jonka voi avata etsimen päälle. Se latautuu noin viidessä sekunnissa.

Canonilla on nyt kaksi APS-C-kennolla varustettua kameraa – EOS R10 ja hieman suurempi R7 – ja niissä on sama suuri RF-kiinnitys kuin R-sarjan kinokoon malleissa. EOS R10 ei ainoastaan päihitä monia tämän luokan kilpailijoita, vaan se haastaa myös saman merkin kamerat. On nimittäin todennäköistä, että tämä uutuus jättää jalkoihinsa myös Canonin EOS M -sarjan, jossa on myös sama APS-C-kenno. Tämä siksi, ettei R10 itse asiassa tunnu paljon suuremmalta kuin esimerkiksi EOS M50 Mark II. Ergonomia on erittäin hyvä ja takaa pitävän otteen, ja painikkeet sekä säätökiekot on sijoitettu paremmin. Lisäksi siinä on mainio ohjaussauva tarkennuspisteiden hallintaan. Se on poikkeuksellista tässä hintaluokassa.

R10-mallissa on sama ylivoimainen tarkennusjärjestelmä kuin R7-mallissa ja ennen kaikkea R3-lippulaivamallissa. Valittavana on 4503 tarkennuspistettä, ja niistä 651 toimii automaattitarkennuksella, joka tunnistaa ihmiset, eläimet sekä ajoneuvot ja seuraa niitä. Liikkeen seuranta on ilmiömäistä. Kuvasimme vauhdikkaita pyöräilijöitä Ranskan ympäriajon aikana, ja automaattitarkennus tunnisti kasvot ja silmät salamannopeasti kaikissa kuvasarjoissa. Tässä hintaluokassa kilpailijat eivät kykene samaan.

Tarkennusnopeus on hyvä, sillä sarjakuvausnopeus on 15 kuvaa sekunnissa mekaanisella sulkimella ja peräti 23 kuvaa sekunnissa elektronisella sulkimella. Nopealla SD-kortilla pystyimme ottamaan 20 jpeg- ja raakatiedostoa ennen kuin puskurimuisti täyttyi. Kamera oli valmis ottamaan seuraavan kuvan jo kahdessa sekunnissa, mikä on kelpo vauhti.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.