Kameran runko on tiivistetty, ja siihen mahtuu kaksi UHS-II-tyypin SD-korttia.

Kolme nopeaa: Canon EOS R7:stä

2,36 miljoonan pisteen etsintarkkuus ei ole erityinen tässä hintaluokassa, mutta nopea virkistystaajuus – 120 kuvaa sekunnissa – takaa selkeän ja yksityiskohtaisen etsinkuvan.

Kosketusnäytön koko on kolmetuumainen, ja sen tarkkuus on 1,62 megapikseliä. Se on täysin joustava.

Toistaiseksi R-sarjan APS-C-kameroihin on saatavana kaksi erityistä RF-S-objektiivia, mutta R7:ssä voi mainiosti käyttää 14 erilaista kinokoon kennojen saatavana olevia RF-objektiiveja.

EOS R7:n myötä Canon palaa jälleen APS-C-kennolla varustettujen kameroiden luokkaan ryminällä, sillä vaikka Canonilla on jo pieniä M-malleja, niin EOS R7 on aivan eri kaliiberin laite. Peilitön kamera, jossa on sama RF-kierre kuin R-sarjan suuremmissa täyden kennon malleissa, jatkaa vanhan mutta tehokkaan EOS 7D Mark II -peilikameran jalanjäljissä. Olisi kuitenkin vähättelyä kutsua sitä päivitykseksi. R7 ottaa kvanttiharppauksen.

Tämä pätee ennen kaikkea EOS R3 -lippulaivamallista periytyvään erinomaiseen tarkennusjärjestelmään. Se kykenee tunnistamaan ja seuraamaan ihmisiä, eläimiä ja ajoneuvoja. Koimme sekä suurta nopeutta että turvallisuutta kuvatessamme esimerkiksi liikkuvia lintuja, veneitä ja autoja. Automaattitarkennus vaihtaa salamannopeasti kasvontunnistuksesta silmäntunnistukseen, kun ihminen lähestyy kameraa. Koimme saman lintujen kanssa: se rekisteröi ensin vartalon, sitten pään ja sitten silmät erehtymättömällä varmuudella.

Hyvää automaattitarkennusta tukee vielä sarjakuvauksen 30 kuvan sekuntinopeus täydellä automaattitarkennuksella. Kun kuvasimme sekä jpeg- että raw-kuvia pitkinä sarjoina, saimme otettua 45 kuvaa ennen puskurimuistin täyttymistä. Se tyhjentyi vain yhdeksässä sekunnissa.

Muotoilu on samanlaista kuin suuremmissa R-malleissa, vain hieman pienempi. Ergonomia on kunnossa, ja sekä säätöjen käyttö että valikko ovat tavalliseen hyvään Canon-tyyliin. Canon on päättänyt sijoittaa etsimen viereen ohjaussauvan, jolla määritetään tarkennuspisteiden sijainti, ja sijainti on oivallinen. Ohjaussauvaa tosin ympäröi säätökiekko, joten valotuksen korjausta tulee helposti säädettyä vahingossa ohjaussauvaa käytettäessä.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.