Valotuksenkorjauksen painikkeelle voidaan nyt ohjelmoida muita toimintoja.

Kolme huomiota: Sony A7R V

Tietyistä henkilöistä voi ottaa kuvia ja ilmoittaa kameralle, että myöhemmin on tärkeää priorisoida kyseiset kasvot ryhmäkuvissa.

Suljin voidaan ottaa käyttöön, jotta kennolle ei pääse pölyä objektiivin vaihdon yhteydessä.

Uutuuksiin kuuluvat muiden muassa 8K-video, uusi valikkojärjestelmä ja tarkennuksen haarukointi makrokuvausta varten.

Sonyn R-sarja on resoluutioltaan suurin. Viidennessä sukupolvessa on 60,2 megapikseliä. Se on sama kuin A7R IV:ssä, mutta lähes kaikki muu on parantunut. Monille tärkein parannus on uuden ja tehokkaamman prosessorin avulla parannettu tarkennusjärjestelmä. Uusi kamera tunnistaa ihmiset, eläimet, linnut, hyönteiset, autot, lentokoneet ja junat, ja pystyy tarkentamaan niihin itse. Eläimille ja linnuille on valittavana silmien, pään ja kaulan yhdistelmä. Testasimme kaikkia kohteita, ja tulokset olivat vaikuttavia. Erityisesti pienten hyönteisten tunnistaminen helpotti kuvaamista. A7R V valitsi kauempana koko hyönteisen, ja kun menimme lähemmäs, kamera valitsi pään.

Kuvanlaatu kuuluu parhaisiin kinokoon kamerassa näkemiimme. Vaikka resoluutio on entisellään, yksityiskohdat ovat nyt entistäkin parempia ja kuvat ovat uskomattoman teräviä. Otimme 220 muotokuvaa leikkivästä lapsesta. Lähes kaikki onnistuivat niin, että tarkennus oli täydellisesti silmissä. Valotus, ihonsävyt ja värit olivat viiden tähden arvoisia. Otimme eläintarhassa 320 kuvaa useiden tuntien aikana. Se vei 31 prosenttia akun tehosta. Kamera tunnisti ongelmitta jopa kaltereiden takana olevien eläinten silmät. Kamerassa on tekoäly, joka osaa tunnistaa liikekuviot ja varmistaa, että tarkennus pysyy silmissä vielä uskomattoman vinoissa kulmissa kohteiden katsoessa sivulle.

Etsimen resoluutio on lähes kaksinkertaistunut. Nyt se on 9,44 miljoonaa pistettä kalliimman Sony A1:n tapaan. Takanäyttöä on parannettu 2,1 miljoonaan pisteeseen. Molemmat ovat hyviä, mutta eivät mullistavia. Hyvä ominaisuus on, että näytön voi nyt kääntää sivulle.

A7R V:llä voi ottaa häviöttömästi pakattuja raakakuvia, ja Sonyn mukaan CFexpress type A -kortteja käytettäessä sillä voi ottaa jopa 583 pakattua raakakuvaa peräkkäin. Hitaammat SD-kortit mahdollistavat 56 kuvan sarjan.

HINTA

4700 €.

Tältä tuntui kun oli kulunut ...

1 tunti: Uusi tarkennusjärjestelmä on aivan uskomaton.

3 päivää: Kahdeksan aukkoa kompensoiva kuvanvakautus varmistaa terävät kuvat.

10 päivää: A7R V on uusi suosikkimme makrokuvaukseen, maisemiin ja muotokuviin.

Tuomio

+

Viides sukupolvi on valtava parannus.

Se on monessakin suhteessa parempi kuin paljon kalliimpi Sony A1.

A7R V:n kuvat ovat parempia, erityisesti korkeilla ISO-arvoilla.

-

Kymmenen kuvan sekuntinopeus on entisellään.

Olimme toivoneet useampia innovaatioita ulkoasuun.

ARVOSANA

9,5

Tekniset tiedot

60,2 megapikseliä

10,0 kuvaa/sekunti

9,44 miljoonaa pistettä etsimessä

693 tarkennuspistettä

Lähin kilpailija

Canon EOS R5

Testikuvat