Kuvakennossa on sisäinen kuvanvakain, joka pystyy kompensoimaan jopa viisi aukkoaskelta.

Kolme huomiota Sony A6700:sta

Edeltäjiin nähden A6700:n uutuus on etuosan säätöpyörä, joten esimerkiksi manuaalisella ohjelmalla voidaan säätää aukkoa etusormella ja valotusaikaa kameran takapuolen säätöpyörällä.

Etsimen kuva on suuri, ja se voidaan asettaa näyttämään jopa 120 kuvaa sekunnissa, jolloin liikkeet näkyvät täysin tasaisina ja nykimättöminä.

Sarjan aiemmista malleista poiketen näyttö on saranoitu sivusta ja siten joustavampi. Myös mahdollisuus kääntää näyttö suojaan sisäänpäin on hyvä uudistus.

A6000-sarja on APS-C-kennokoon peilittömien järjestelmäkameroiden sarja, ja A6700 on sarjan huippumalli, jota on parannettu monin tavoin muuhun sarjaan verrattuna.

Automaattitarkennus on peräisin paljon kalliimmasta A7R V:stä, ja se käyttää tekoälyä ihmisten, myös silmien, lintujen, eläinten, hyönteisten, autojen, junien ja lentokoneiden tunnistamiseen, ja se seuraa liikkuvia ihmisiä todella hyvin. Myös kohteen tunnistus oli erittäin hyödyllinen, kun kuvasimme lintuja ja kimalaisia.

A6700 on sarjan ensimmäinen kamera, jonka resoluutio on nostettu 24,0 megapikselistä 25,6 megapikseliin. Se on marginaalinen lisäys, mutta yksityiskohtien määrä on hämmästyttävä. ISO 12 800 -herkkyyteen asti kohina on hyvin hallinnassa. Suurin ISO-arvo 102 400 sopii käytettäväksi hätätilanteessa, mutta värintoisto on huono ja kohinaa on paljon.

Huippunopeus on 11 kuvaa sekunnissa, mikä riittää useimpiin tarkoituksiin, mutta ei ole vaikuttava. Puskuri puolestaan on todella nopea. Nopealla SD-kortilla pystyimme ottamaan 30 raaka- ja jpeg-kuvaa suurimmalla nopeudella ennen vauhdin hidastumista. Puskuri tyhjeni todella nopeasti, vain 2,6 sekunnissa. Se on uskomattoman nopea. Kun kuvasimme pelkkää jpeg-kuvaa, kamera kuvasi suurimmalla nopeudella niin kauan kuin painoimme laukaisinta.

Käytämme mekaanista suljinta, jos ei ole aivan pakko kuvata täysin äänettömästi, sillä elektronisella sulkimella havaitsimme ohikulkevien autojen vääristyvän ja vinoutuvan, ja loisteputken valossa kuvatessamme kuviin tuli raitoja. Tämä voidaan välttää käyttämällä mekaanista suljinta.

Videopuolella saimme tarkkaa 4K-kuvaa, ja silmäntunnistus varmistaa, että henkilö pysyy terävänä koko kuvauksen ajan. Kamerassa on myös Sonyn Auto Framing -toiminto, joka toimii erinomaisesti, kun esiinnyt videolla itse. Toiminnon avulla A6700 seuraa henkilöä ja rajaa ja zoomaa kuvauksen aikana. Se tuottaa videoita, jotka vaikuttavat siltä, että valokuvaaja on liikkunut ja zoomannut kameralla.

HINTA

1799 €

Miltä käyttäminen tuntui?

3 minuuttia: Sivulta saranoitu näyttö on hyvä.

2 päivää: Ohjaussauva takana olisi hyödyllinen.

1 viikko: Painikkeet ja pyörät on sijoitettu hyvin.

TUOMIO

+

Paljon yksityiskohtia ja hyvät videotoiminnot.

Erittäin nopea puskuri.

Erittäin hyvä automaattitarkennus.

-

Vääristymää elektronisella sulkimella.

Sama sarjakuvausnopeus kuin sarjan muissa kameroissa.

ARVOSANA

9,1

Tekniset tiedot

25,6 megapikseliä

1,04 miljoonaa pistettä, näyttö

11 kuvaa sekunnissa

493 grammaa

Lähin kilpailija

Canon EOS R7

Testikuvat