Pienestä kennosta huolimatta kamera on painavampi ja suurempi kuin kinokoon kamerat, kuten Nikon Z 7II.

3 huomiota Panasonic Lumix DC-GH6:sta

Kameran korkean videoresoluution ja rajoittamattoman tallennusajan vuoksi GH6:ssa on jäähdytysrivat ja hiljainen tuuletin, jotka on sijoitettu näytön taakse. Ne tekevät kamerasta kuitenkin kömpelön.

Kamerassa on panostettu erityisesti videokuvaukseen, ja siinä on peräti kaksi punaista tallennuspainiketta, joista toinen on etupuolella ja toinen yläosassa. Painikkeisiin voidaan ohjelmoida myös muita toimintoja.

Kosketusnäytön koko on 3,0 tuumaa ja sen resoluutio on hieman suurempi kuin OM SYSTEM OM-1 -kamerassa. Näyttö kääntyy kaikkiin suuntiin.

GH6 on Four Thirds -kennolla varustettujen Panasonicin järjestelmäkameroiden lippulaivamalli. Tämä on ensimmäinen malli, jossa resoluutio on on 25,0 megapikseliä 20,0 megapikselin sijaan. Pienillä ISO-arvoilla yksityiskohtien taso on hieman parempi kuin Panasonic GH5 II- ja OM SYSTEM OM-1 -kameroissa. Toisaalta suurilla ISO-arvoilla esiintyi hieman enemmän kohinaa, ja ISO 6400:n ylittäviä arvoja kannattaa mielestämme välttää.

Kamera muistuttaa pääosin GH5 II -kameraa, mutta on sitä paksumpi ja painavampi. Tämä johtuu näytön taakse sijoitetusta jäähdyttimestä. Siitä pääsemmekin kameran varsinaiseen vetonaulaan – video-ominaisuuksiin. GH6-kameralla voidaan nimittäin kuvata 5,7K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella ja 4K-videota 120 kuvan sekuntinopeudella. Molemmat 10-bittisenä ja erittäin hyvälaatuisena. Lisäksi käytettävissä on useita eri asetuksia ja tiedostomuotoja, jotka saavat videokuvaajan sydämen pamppailemaan. Hienona yksityiskohtana GH6 on ensimmäinen Four Thirds -kamera, jossa voidaan käyttää myös nopeita CFexpress-muistikortteja. Ne tulevatkin tarpeeseen, sillä GH6 pystyy tallentamaan videoita ilman aikarajoitusta ja ylikuumenemista.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.