Jos objektiivi on vaihdettava, mekanismi suojaa kennoa lialta.

Kolme huomiota Nikon Z 9:stä

Elektronisen etsimen valovoima on peräti 1000 nitiä, mikä yhdessä nopean virkistystaajuuden kanssa saa sen näyttämään yhtä kirkkaalta kuin hyvä optinen etsin.

D6-mallista poiketen 3,2 tuuman näyttö on käännettävä. Sitä voi kallistaa paitsi ylös ja alas myös sivusuunnassa.

Z 9 -kamerassa on erityinen tarkennuksen valintapainike. Painikkeen ollessa alhaalla säätöpyörän avulla voit vaihtaa esimerkiksi 3D-tarkennustilaan.

Z 9 -järjestelmäkameralla Nikon on luonut uuden lippulaivamallin legendaarisen D3:n tapaan, joka nosti Nikonin vuonna 2007 kinokoon kameroiden huippusarjaan. Mutta Z 9 ei ole vain peilitön versio D6-peilijärjestelmäkamerasta samassa kestävässä painoluokassa. Nikon on varustanut kameran lähes kaikella, mitä vaativa valokuvaaja voi toivoa.

Z 9 tuntuu yhtä hyvältä kädessä kuin suuret D-mallit, mutta antaa nykyaikaisemman tuntuman. D6:een ja kilpailevaan Canon EOS R3:een verrattuna resoluutio on kaksi kertaa suurempi. Nikon on poistanut mekaanisen sulkimen kokonaan, joten meidän oli totuttava siihen, että upea suljinääni korvattiin synteettisellä äänellä tai oli täysin äänetön.

Kameran nopeus on 20 kuvaa sekunnissa. Puskuri seurasi ongelmitta mukana. Kuvatessamme sarjoja pakkaamattomassa raakamuodossa, pystyimme pitämään laukaisinta keskeytyksettä painettuna. CFexpress-kortilla saimme helposti yli 1000 laukausta sarjassa. Sekä raw- että jpeg-kuvissa tahti kuitenkin laski 64 laukauksen jälkeen.

Tarkennusjärjestelmä on uusi, mutta siinä on paljon yhtäläisyyksiä muiden Z-kameroiden kanssa. Koska Z 9 on erityisesti urheilu- ja eläinkuvaukseen sopiva kamera, Nikon on lisännyt sen toiminnallisuutta ja tarkkuutta. Automaattitarkennus voi tunnistaa itse, onko edessäsi eläin, ihminen vai ajoneuvo, ja se voi näyttää tarkennuksen useisiin kohteisiin samassa kuvassa. Kun kuvasimme jalkapalloa, pystyimme valitsemaan yksittäisiä pelaajia ohjaussauvalla tai annoimme automaation valita puolestamme, jolloin tulokset olivat hyviä.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.