Uusi kenno on tyypiltään pinottu, mikä auttaa suuren nopeuden saavuttamisessa.

3 huomiota Fujifilm X-H2S:stä

5,76 miljoonan pisteen etsin on suuri, selkeä ja yksityiskohtainen. Se toimii lähes optisen etsimen tavoin, mutta tarjoaa kaikki elektronisen etsimen edut.

Kuvantoistopainike voisi olla oikealla puolella, jotta se olisi helpompi aktivoida siirtämättä katsetta etsimestä.

Vanhassa X-H1-mallissa oli erilliset säätökiekot valotusaikaa ja ISO-arvoa varten, kun taas X-H2S:ssä on perinteinen valintakiekko, joka tarjoaa paremmat mahdollisuudet ohjelmointiin.

Fujifilmin uusi APS-C-kennolla varustettu huippumalli on yksi markkinoiden nopeimmista kameroista. Sillä pystyy ottamaan 40 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella ja elektronisella sulkimella.

Pystyimme ottamaan noin 125 jpeg- ja raakakuvaa huippunopeudella ennen puskurin täyttymistä. Suuri nopeus kesti siis vain noin kolmen sekunnin ajan, mutta sitä pidempää aikaa tarvitaan harvoin. Puskurin täyttymisen jälkeen kamera jatkoi kuvaamista kahdeksan kuvan sekuntivauhdilla. Täyttynyt puskuri tyhjentyi nopealle CFexpress-kortille 15 sekunnissa. Kun tiedostomuodoksi valittiin jpeg ja nopeus laskettiin 30 kuvaan sekunnissa, kameralla pystyi kuvaamaan lähes loputtomasti.

Automaattitarkennus voidaan asettaa seuraamaan esimerkiksi lintuja, lentokoneita tai autoja. Esimerkiksi linnut se tunnistaa hyvin ja nopeasti, ja tarpeeksi lähelle päästäessä kamera tarkentaa linnun silmään. Kasvo- ja silmätarkennus on myös luotettava, ja se tunnistaa kasvot vaikuttavan kaukaa esimerkiksi Canon EOS R6:een verrattuna. Kun kuvasimme moottoriveneitä seurannalla 40 kuvan sekuntinopeudella, kuvista näki, että tarkennus menetti välillä otteensa ja tarkensi veneen taakse, mutta kohdistui pian taas oikein. Tuloksena oli kuitenkin paljon käyttökelpoisia otoksia.

Kamerassa on valtava määrä säätömahdollisuuksia, joiden kautta voidaan hallita pieniäkin yksityiskohtia. Siihen voi esimerkiksi luoda peräti seitsemän omaa kuvausohjelmaa, jotka ovat nopeasti valittavissa ohjelmakiekosta. Niissä voidaan valita jopa käytettävä tiedostomuoto.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.