Tämän älykkään menetelmän avulla voidaan kaksinkertaistaa kameran kuvatarkkuus. Menetelmää voidaan käyttää ainoastaan kuvissa, joissa ei ole liikettä, kuten arkkitehtuurikuvissa.

Tällaiset kuvat vaativat paljon käsittelyä, mutta olemme tehneet siitä helppoa, sillä sinun tarvitsee lähinnä vain painaa vihreää painiketta.

Makrot ovat Photoshopissa toimivia, pieniksi tiedostoiksi tallennettuja kuvankäsittelysäätöjen yhdistelmiä, joilla valokuvia voidaan pikakäsitellä. Kun olet ladannut eli hakenut makrotiedoston tietokoneellesi, napsauta se aktiiviseksi Makrot-paletissa. Makropaletti saadaan esiin komennoilla Ikkuna ja Makrot. Napsauta makropaletin kuvaketta, jossa on neljä poikkiviivaa, ja valitse Lataa makrot…. Etsi sieltä juuri tallentamasi makrotiedosto ja napsauta Play-kuvaketta.

Kuvausohjeet

Ensiksi ota neljä kuvaa kohteestasi. Ota kuvat käsivaralta, koska kuvien ei tule olla täsmälleen identtiset keskenään.

Avaa kuvat Photoshopissa yhdellä kertaa valitsemalla komennot Tiedosto, Komentosarjat ja Lataa tiedostot pinoon.... Valitse OK. Muista valita vain nämä neljä kuvaa. Jos niitä on enemmän, toiminto ei onnistu.

Tämän jälkeen laita makro käyntiin, niin saat yksityiskohtaisemman ja puhtaamman kuvan, jossa on kaksinkertainen resoluutio.

Kuvan reunat ovat puoliksi läpinäkyvät, joten rajaa ne pois. Muista, että tietokoneella saattaa kestää jonkin aikaa kuvan työstämisessä, kun se on nyt kaksi kertaa suurempi.

Alla näet kuvan, jolle olemme tehneet tämän. Kuva on muuttunut terävämmäksi, ja kohinaa on entistä vähemmän. Huomaa myös, miten kuvan kirjoitus on entistä selkeämpi ja helpompi lukea. Kuva näkyy nyt 300 prosentin koossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.