Photoshop tarjoaa lähes rajatomat mahdollisuudet kuvien käsittelyyn ja työstämiseen. Photoshopin työkaluilla ja toiminnoilla voi parantaa valoa, värejä ja esim. terävyyttä tai luoda vaikuttavia kuvamanipulaatioita tasojen avulla.

8 videota käsittävässä peruskurssissa pääset jyvälle ohjelman perusominaisuuksien käytöstä. Kurssissa käydään läpi käyttöliittymä ja ohjelman rakenne niin, että saat tuntuman Photoshopin keskeisten toimintojen hallintaan. Lisäksi näytämme, miten kuviaa muokataan ja kuinka tasoja käytetään kuvien yhdistämiseen ja miten kohteita syvätään eli kuvista leikataan kohteita.

Yksi videoista esittelee, miten kohteita liitetään tasojen avulla kuvasta toiseen.

Näytämme mm. miten alla olevan kuvan värejä, valotusta, kontrastia ja muita ominaisuuksia on parannettu. Vasemmalla puolella näkyy alkuperäinen kuva ja oikealla parannettu. Vetämällä keskiviivaa näet versioista enemmän.

Käymme läpi myös ohjelman suodattimia, joilla voi mm. terävöittää kuvaa tai sumentaa taustan. Näytämme, miten häiritseviä kohtia ja kohteita voi poistaa kuvista ja miten ohjelmiston tekoälytoiminnoilla voi muuttaa kuvia aivan toisenlaisiksi.

Esittelemme myös, miten Photoshopilla voi lisätä kuvien sisälle näyttäviä tekstejä.

1. Photoshopin peruskurssi – Ohjelmiston rakenne

Tällä videolla käydään sen verran läpi Photoshopin rakennetta, että pääsee perille ohjelmiston keskeisistä osista ja selviää mistä ne löytyvät.

2. Photoshopin operuskurssi – Säädöt

Tällä videolla opastetaan tekemään perussäätöjä kuviin: miten säädetään valotusta, värejä, korjataan optiikkavirheet, poistetaan kohinaa sekä muita keinoja parantaa kuviaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.