Photoshopissa on lukemattomia mahdollisuuksia kuviesi parantamiseen ja hauskojen tehosteiden luomiseen, mutta oikeanlaisten toimintojen ja työkalujen löytäminen voi kestää. Siksi olemme koonneet tänne sisältöpaketin, joka auttaa saamaan yleiskuvan ohjelmasta ja nopeuttaa sitä.

Täältä voit ladata yhteenvedon ohjelman tärkeimmistä pikavalinnoista, yleiskatsauksen ohjelman työkaluista sekä kymmenen valmiiksi säädettyä toimintoa, joita voit käyttää kuviisi muutamalla napsautuksella.

Tästä näet, mitä pakettiin sisältyy.

Photoshopin tärkeimmät pikavalinnat

Esimerkiksi on paljon tehokkaampaa valita rajaustyökalu painamalla C-näppäintä kuin hiirellä, ja joidenkin pikanäppäinten avulla voit jopa välttää valikoissa ja alivalikoissa liikkumisen tietyn toiminnon valitsemiseksi. Olemme koonneet Photoshopin tärkeimmät pikavalinnat sisältävän arkin, jonka voit pitää tietokoneen työpöydällä, jotta se on aina käden ulottuvilla. Voit myös tulostaa arkin.

Yleiskatsaus: Photoshopin työkalut

Photoshop sisältää noin 70 työkalua, ja olemme laatineet yhteenvedon kaikista työkaluista ja niiden nimistä. Yhteenveto on PDF-muodossa, joten voit tulostaa sen itse.

>Katso myös: Olemme myös laatineet kymmenen videota, joiden avulla opit käyttämään kaikkia valokuvaajan kannalta tärkeitä työkaluja.

Valmiita tehosteita valokuviisi

Saat myös kymmenen ns. actionia, joiden avulla voit tehdä vaikuttavia säätöjä valokuviisi. Toiminnot ovat suomeksi makroja, ja samanlaisia kuin esimerkiksi Instagramin suodattimet, ja ne ovat valokuvatehosteita, joita voit soveltaa valokuviin muutamalla napsautuksella.

Kyseessä on siis useita editointivaiheita, jotka olemme tallentaneet ja joita voit toistaa kuvissasi. Alla on video, jossa näet nämä kymmenen tehostetta.

Makrojen käyttö

Tallenna tiedosto työpöydälle ja varmista, että Makrot (englanniksi Actions) -paletti on näkyvissä Photoshopissa valitsemalla Ikkuna ja Makrot (Window ja Actions). Napsauta Makrot-paneelista kuvaketta, jossa on neljä viivaa ja valitse sitten Lataa makrot... (englanniksi Load Actions....). Etsi tallentamasi tiedosto. Jos haluat käyttää makroa, merkitse se Makrot-paneelista ja napsauta play-painiketta paneelin alaosassa. Alla olevalla videolla näytämme, miten makropaketti asennetaan ja kuinka sitä käytetään.

HUOMAUTUS: Mac-tietokoneeseen ladattaessa tiedostopääte voi muuttua automaattisesti muodosta .atn muotoon .psb. Ennen makrojen asentamista tiedostopääte on nimettävä uudelleen napsauttamalla tiedostoa hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Nimeä uudelleen (englanniksi Rename). Kirjoita psb:n sijaan atn ja paina Enter-näppäintä.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.