Päivänvalossa otetuissa selfieissä yksityiskohdat toistuvat erinomaisesti, mutta värit ovat hieman vaisuja.

2 faktaa Xiaomi 13 Prosta

Näytön värintoistoa voi säätää esimerkiksi niin, että värit toistuvat luonnollisina.

Telekameraa voi käyttää myös makrokuvauksessa, ja kuvista tulee tosi hyviä. Tarkentaminen lähietäisyydeltä on kuitenkin valitettavan vaikeaa.

Kiinalaisen Xiaomin ykkösmallissa on laajakulmakamera, jonka 1-tuuman kenno on muihin verrattuna valtava. Kameralla saakin hyviä kuvia hämärässä, mikä näkyy erityisesti raakamuotoisissa kuvissa. Kun kuvasimme käsivaralta sinistä hetkeä, raakakuvissa on vain vähän kohinaa, kuvat ovat teräviä ja värit hyviä. JPEG-muodossa voi käyttää yökuvausasetusta, jolloin saa vielä paremmat värit ja valon. Suuren kennon dynamiikka-alue on myös hyvä, ja Lightroomilla saa esiin paljon yksityiskohtia tummilta alueilta.

Laajakulmakameran polttoväli vastaa 23 milliä. Xiaomi 13 Prossa on myös ultralaajakulma vastaa 14 milliä ja tele 75 milliä. Terävyys on pieni pettymys. Kilpailijoiden puhelimilla saa terävämpiä kuvia.

Puhelimen muotokuvatoiminto on hämmästyttävän hyvä. Se tekee puhelinkameroiden parhaat siirtymät hiusten ja digitaalisesti sumennetun taustan välillä, vaikkei ihan yhtä hyvin kuin oikea kamera. Värit ja valoisuus ovat yleisesti ottaen hyviä.

Kamerajärjestelmä ja objektiivit ovat Leican käsialaa, ja Leica on osallisena myös loistavassa kamerasovelluksessa, jossa voit valita kahden Leica-kuvatyylin välillä. Sovelluksessa on Pro-tila, jossa voit käyttää manuaaliasetuksia ja kuvata raw-muodossa. Automaattitarkennus toimii hyvin, ja siinä on jopa silmätarkennus. Kuvissa on oletuksena noin 12 megapikseliä, mutta valita voi myös 50 megapikseliä. Jälkimmäisessä kuvat eivät ole aivan teräviä kummallakaan kameralla, joten suosittelemme pienempää resoluutiota.

HINTA 1 299,00 € (256 Gt)

ARVIO

+

Erinomainen muotokuvatoiminto.

Hyviä kuvia hämärässä.

Tarkka laajakulmakamera.

-

Ultralaajakuva- ja telekameralla otetuista kuvista uupuu tarkkuutta.

50 megapikselillä ei saa aivan tarkkoja kuvia.

ARVOSANA

9,2

Tekniset tiedot

50,3 megapikseliä

8K videotarkkuus

6,7 tuuman näyttö

229 grammaa

Testikuvat