Mukana tulee puhelimen pohjassa säilytettävä kynä. Se on helppo vetää ulos painamalla kevyesti.

3 huomiota Samsung Galaxy S23 Ultrasta

6,8 tuuman näytön kirkkaus on 1750 nitiä ja virkistystaajuus 120 Hz, joten näyttö on todella kirkas ja yksityiskohtainen.

Kameran etupuolen selfiekameran resoluutio on 12,0 megapikseliä. Videon resoluutio on 4K ja kuvataajuus jopa 60 kuvaa sekunnissa.

Kaikissa kameroissa on optinen kuvanvakain. Lisäksi S23 Ultra sopii hyvin liikkuvien kohteiden kuvaamiseen automaattitarkennuksen seurannan ansiosta.

S23 Ultra on suurikokoinen huippumalli, ja siinä on peräti neljä takakameraa. Ylinnä on 12 megapikselin ultralaajakulma, joka tuottaa hienoja yksityiskohtia eikä värivirheitä ole edes suurikontrastisissa siirtymissä. Itse asiassa se toimii jopa hieman paremmin kuin Applen samankokoisen, mutta hieman kalliimman iPhone 14 Pro Maxin ultralaajakulma.

Kiinnostavin on laajakulma, joka pystyy tuottamaan 200 megapikselin jpeg-kuvia. Resoluutioksi voi valita myös 50 tai 12 megapikseliä, jotka ovat vakiona myös iPhone 14 Pro Max -puhelimessa. Samsungin 12 megapikselin jpeg-tiedostoissa on hieman Applea hienommat yksityiskohdat. Valotus on hieman kirkkaampi ja värit hieman viileämpiä. 200 megapikselin resoluutiolla kuvat ovat sameita, kun taas 50 megapikselin kuvat näyttävät varsin hyviltä.

S23 Ultrassa on myös peräti kaksi 12 megapikselin teleobjektiivia, joissa on 3x ja 10x optinen zoom. Kummallakin teleobjektiivilla saa todella yksityiskohtaisia kuvia. Polttoväliä voi jatkaa digitaalisella zoomilla aina 100-kertaiseksi asti, mutta tällöin kuvista tulee melko pikselöityneitä. Korkealla ISO-arvolla S23 pärjää lähes yhtä hyvin kuin iPhone 14 Pro Max.

Kaikilla kameroilla voi kuvata jpeg- ja raakamuodossa, ja lisäksi kannattaa valita Expert Raw -toiminto, joka tarjoaa enemmän säätömahdollisuuksia. Raakakuvia voidaan kuvata enintään 49,9 megapikselin tarkkuudella, ja yksityiskohtien toisto on erinomainen, vaikka iPhone 14 Pro Maxin resoluutioltaan samaa luokkaa olevat raakatiedostot ovat aavistuksen parempia. Kaikkiaan nämä kaksi mallia ovat valokuvapuolella lähes tasoissa.

Videopuolella voi nauttia upeasta 8K-videosta 24 tai 30 kuvan sekuntinopeudella, ja 4K-videota voi kuvata jopa 60 kuvaa sekunnissa. Lisäksi on mahdollista kuvata superhidastettua Full HD -videota peräti 960 kuvaa sekunnissa. Jos Android-käyttäjä haluaa parasta kuvanlaatua, S23 Ultran voittanutta ei ole.

HINTA

1649 €

Tältä tuntui kun oli kulunut ...

3 minuuttia: Koostaan huolimatta S23 Ultra istuu hyvin käteen.

9 tuntia: Automaattitarkennus seurantatoiminnolla on mahtava.

5 päivää: Kuvanlaatu on erinomainen.

Tuomio

+

Todella hyvä ja yksityiskohtainen kuvanlaatu.

Upea 8K-video.

Nopea ja varma tarkennus.

Puhelin on todellinen tehopakkaus.

Raakatiedostot eivät ole aivan iPhone 14 Pron tasolla.

ARVOSANA

9,4

Tekniset tiedot

200 megapikseliä

8K-videotarkkuus

6,8 tuuman näyttö

233 grammaa

Lähin kilpailija

Apple iPhone 14 Pro Max

Testikuvat

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.