Puhelimen kaikkien kameroiden, myös etukameran, kuvien tarkkuus on 12,0 megapikseliä.

2 faktaa: Sony Xperia 1 V

Puhelimessa on 16 mm:n ultralaajakulmaa vastaava 16 mm:n laajakulma, 24 mm:n laajakulma ja 85–125 mm:n zoom-objektiivi. Digitaalisesti pääsee 375 milliin, mutta laatu on heikko.

Toisin kuin monissa muissa puhelimissa, Xperia 1 V:hen saa microSD-kortin, jolloin valokuville ja videoille jää enemmän tilaa kuin sisäänrakennetut 256 Gt.

Sonyn huippuluokan puhelinten viides sukupolvi on verrattavissa järjestelmäkameraan. Xperia 1 V:ssä on loistava automaattitarkennus, jonka silmäntunnistus pystyy seuraamaan liikkuvia kohteita, ja puhelimen kameralla saa sekunnissa 30 tarkennettua kuvaa, joiden valaistus on säädetty.

Kamerasovelluksen käyttöliittymä muistuttaa Sonyn kameroita, ja siinä on erinomaiset mahdollisuudet säätää asetuksia mm. suljinprioriteetin ja ohjelma-automatiikan osalta. Kamerassa on myös Fn-painike, jolla pääsee nopeasti mm. valonmittaukseen, ISO-arvoon ja tarkennusasetuksiin. Aivan kuin oikeassa kamerassa, omat asetukset voi tallentaa.

Säätömahdollisuuksien runsaus voi kuitenkin haitata hyvien kuvien ottamista, koska ei voi olla varma, onko valinnut juuri oikeat asetukset. Jos kuvaa esimerkiksi raakakuvana tai ohjelma-automatiikalla, ei voi käyttää yökuvausta, jolla saa paljon parempia kuvia hämärässä. Raakamuoto tarkoittaa myös sitä, että useimpia kuvia parantavaa HDR-kuvausmahdollisuutta ei ole. Näistä syistä käytimme automaattiasetuksia ja jpeg-muotoa, jolloin pystyimme käyttämään sekä HDR- että yökuvauksen etuja.

Ellei puhelinta aio käyttää kuviin, joiden asetusten säätämiseen on aikaa ja harrastuneisuutta, on parempi valita Applen tai Samsungin ykkösmalli, joilla saa automaattiasetuksilla vähintään yhtä hyviä kuvia kun tällä Sonyllakin. Toisaalta hyvässä valaistuksessa Xperia 1 V toistaa laajakulmalla yksityiskohdat erinomaisesti ja myös ultralaajakulma toimii hyvin, mutta zoom-kameran kuvat eivät ole aivan teräviä.

Videokuvaukseen on vielä enemmän asetuksia ja samalla valinnan vaikeutta. Videokuvaussovelluksia on peräti kolme, ja jokaisessa on eri vaihtoehtoja.

HINTA

1099 €

ARVIO

+

Automaattitarkennus ja silmäntunnistus

Yksityiskohdat erityisesti laajakulmalla

Asetusmahdollisuudet asiantuntijoille

-

Ylettömästi vaihtoehtoja

Kova hinta

ARVOSANA

8,8

Tekniset tiedot

12,0 megapikseliä

4K videotarkkuus

6,5 tuuman näyttö

187 grammaa

Testikuvat