Näytössä on laadukas IPS-tyypin paneeli.

2 huomiota ASUS ProArt Display PA279CRV:stä

USB-C-porttia voidaan käyttää kuvien näyttämiseen, kannettavien tietokoneiden ja puhelimien lataamiseen sekä keskittimenä muiden liitettyjen laitteiden yhdistämiseen.

Näyttö voidaan yhdistää muihin näyttöihin DisplayPort-liitännällä.

Asus ProArt -sarjan näytöt on suunnattu vaativille graafikoille ja valokuvaajille, jotka etsivät ammattimaista ja luotettavaa kuvatyökalua. Ne ovat usein hurjan kalliita, sillä hinnat alkavat 3 000 eurosta. Siksi oli yllättävää nähdä PA279CRV:n hintalappu. Hinta ei ehkä ole silti monille halpa, mutta tämän kaliiberin näytölle se on poikkeustapaus.

Viimeistelystä näkee, ettei näyttö ole aivan kalleinta luokkaa. Jalusta näyttää upealta metallinharmaana, mutta se on pelkkää muovia – samoin kuin muu näyttö. Näyttö vaikuttaa kuitenkin ryhdikkäältä ja tarkalta esimerkiksi katselukulmaa säädettäessä, ja sitä on helppo käyttää etuosan painikkeilla.

27-tuumainen näyttö on terävä 4K-tarkkuudella, ja katselukulmat ovat varsin hyvät. Värivääristymiä ei tosiasiassa näkynyt lainkaan riippumatta siitä, miten vinosta kulmasta katsoimme. Kirkkaus ei ole häikäisevän hyvä, mutta riittää silti tavalliseen toimistoympäristöön.

Näyttö on kalibroitu tehtaalla, ja sillä on Calman- ja HDR 400 -sertifiointi. Tämä takaa, että näyttö täyttää ammattilaistason standardit videosisällön ja HDR-materiaalin toistamiselle. Lisäksi se pystyy näyttämään 99 prosenttia sekä DCI-P3- että Adobe RGB -väriavaruudesta. Kyseessä on todellakin näyttö, jonka värit ja kontrasti ovat korkealuokkaisia. Kokeilimme siinä laajaa kuvavalikoimaa, jossa oli suuri kontrasti- ja värikirjo, ja näyttö tarjosi vivahteikkaan ja uskottavan katselukokemuksen.

Adobe RGB -asetuksella värit saavat lisäpotkua, joka on miltei liioiteltua, mutta itse asiassa se oli suosikkiasetuksemme, koska se laajentaa hieman kuvankäsittelyn värialuetta.

HINTA

699 €

Tuomio

+

Helppo käyttää.

Terävä, värikäs ja tarkka kuva.

Paljon liitäntämahdollisuuksia.

-

Halvahko muotoilu.

Kirkkaus voisi olla parempi.

ARVOSANA

9,1

Tekniset tiedot

27 tuumaa

3840 x 2160 pikseliä

350 nitiä

10 bitin värit

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.