Tavallisilla kuvauslaitteilla voi saada upeita kuvia yötaivaasta. Pakettiobjektiivi, jalusta ja järjestelmäkamera riittää Linnunradan, tähtirtojen ja muiden taivaanilmiöiden kuvaamiseen.

Kameran-asetukset on kuitenkin hallittava, koska niiden käyttötarve vaihtelee riippuen siitä, haluatko kuvata Kuuta, Linnunrataa vai tähtikierteitä. Lisäksi on oltava paikalla oikeaan aikaan.

E-kirja auttaa kaikesa asiaan liittyvässä, sillä olemme keränneet ja päivittäneet siihen parhaat artikkelimme yötaivaan kuvaamisesta.

Linnunrataan kuuluu 200–400 miljardia tähteä.

Kirjassa on konkreettisia vinkkejä siitä, milloin, missä ja miten yötaivaan ilmiöitä kuvataan, ja lisäksi mukana on runsaasti inspiraatiota.

Yötaivaskuvaajan kamera-asetukset

Yhdessä e-kirjan artikkelissa näytämme, kuinka voidaan kuvata muun muassa tähtiä, tähtikierteitä ja revontulia, ja lisäksi saat neuvoja asetuksista, sommittelusta ja parhaista kuvausajankohdista.

Kun kuvaat pitkään, voit saada kuvia tähtijierteistä, kun maa pyörii tähtitaivaaseen nähden.

Hae inspiraatiota tekemistämme Pohjoismaiden parhaiden astrokuvaajien haastattelusta. Näin saat parhaat mahdolliset neuvot aiheesta.

Katso myös videosarjamme 10 hienointa luonnonilmiötä, jossa maisemakuvaaja Mads Peter Iversen antaa neuvoja mm. tähtien ja revontulten kuvaamiseen.

E-kirja on täynnä asiaa ilmiöistä ja laitteista sekä kuvausasetuksista, joiden avulla voit saada entistä parempia valokuvia yötaivaasta. Se on 29 sivua pitkä ja pdf-muodossa, joten voit lukea sitä älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.