Photoshop Elementsillä voidaan muokata kuvia monipuolisesti. Ohjelmassa on on monia samoja kuvanparannustyökaluja kuin ammattilaisten käyttämässä Photoshopissa.

Voit helposti säätää mm. valoisuutta, värejä ja kontrastia, jotta kuvasi näyttäisivät paremmilta, tai voit tehdä taitavia syväyksiä eli esimerkiksi asettaa kuvan pääkohteen uudelle taustalle.

> Lue myös Suuri Photoshop Elements -opas

Sävyt esiin raakatiedostosta

Photoshopin tapoaan myös Photohop Elementsissä on raakamuunnin raakakuvatiedostojen käsittelyyn. Raakakuvista saadaan paljon yksityiskohtaisempia ja väreiltään laadukkaampia kuin tavallisista Jpeg-tiedostoista.

Vasemmalla on alkuperäinen kuva, jossa pilvet ovat lähes palaneet puhki, joten ne ovat liian valkoisia. Oikealla on Elementsillä käsittelemämme raakatiedosto, jossa kaikki pilvien sävyt on kaivettu esiin.

>Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Alla olevassa viidessä videossa tarkastelemme Photoshop Elementsin perustoimintoja. Käymme läpi tärkeimmät ominaisuudet ja työkalut sekä katsomme, kuinka niitä käytetään raakamuuntimessa.

Osa 1 – Ohjelman esittely

Tarkastelemme Elementsin käyttöliittymää – käynnistysvalikkoa ja järjestämisosiota ja katsomme, kuinka kuvien säätämiseen tarkoitettu Photo Editor on rakennettu valikoiden, työkalujen, työkalurivien ja palettien myötä.

Osa 2 – Värit, valoisuus ja kontrasti

Tällä videolla käydään läpi Elementsin Enhance-valikon perustoiminnot. Näytämme, kuinka valoa, kontrastia ja värejä säädetään. Kaivamme esiin sävyjä huippuvalokohdista sekä korjaamme värit, joista on tullut hieman liian lämpimiä kamerassa.

Osa 3 – Tasot ja syyvääminen

Photoshop Elementsissä on eri tapoja merkitä taikka valita kuvan osia ja kohtia. Niinpä voimme vaikkapa jättää etualan paikolleen ja vaihtaa taustan. Tällä videolla esitellään pari merkintä- ja syväystekniikkaa, ja samalla pistämme taivaan uusiksi.

Osa 4 – Tärkeimmät työkalut

Elementsissä on työkaluja, joilla muokataan kuvaa mm. merkitsemällä ja maalaamalla, ja nyt tarkastelemme niistä tärkeimpiä. Näytämme muun muassa, kuinka tahrat poistetaan kloonaustyökalulla ja kuinka kuvaa rajataan sekä oikaistaan vino horisontti.

Osa 5 – Raakamuunnin

Photoshop Elements -kurssimme viimeisellä videolla tarkastelemme raakamuunnoksen tekemistä, jossa on parhaat mahdollisuudet kuvien paranteluun. Raakakuvatiedosto sisältää paljon enemmän kuvadataa kuin jpeg-kuva, mikä tietää runsaita säätövaihtoehtoja. Videolla näkyy, kuinka valoisuutta, kontrastia, värejä ja terävyyttä voidaan parantaa sekä kuvan yksityiskohdat ja sävyerot kaivaa esiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.