Puhelimessa on suuri 5000 mAh:n akku, ja 80 W:n latauksella se latautuu täyteen hieman yli puolessa tunnissa.

2 huomiota OnePlus Nord 3 5G:stä

Näyttö on Amoled-tyyppinen ja 6,74-tuumainen. Siinä on 1240 x 2772 pistettä, jopa 120 Hz:n virkistystaajuus ja 1340 nitin kirkkaus.

Käyttöjärjestelmä on Android 13, ja suurimmassa versiossa on 16 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa.

Nord on OnePlusin keskiluokan puhelinsarja, ja OnePlus Nord 3 on sarjan huippumalli. Se on paljon halvempi kuin lippulaivamalli OnePlus 11, mutta siinä on joiltakin osin samoja ominaisuuksiat.

Tämä koskee muun muassa kameraa, jossa on Nord 3 -mallissa sama 50,3 megapikselin Sony-kuvakenno. Se on aika sensaatiomaista, sillä kyseessä on korkealuokkainen kenno. Nord 3:ssa se on yhdistetty valovoimaiseen F1.9-objektiiviin, joka vastaa 24 mm:n polttoväliä, sekä tehokkaaseen optiseen kuvanvakautukseen.

Tuloksena on kuvia, jotka ovat hämmästyttävän hyviä, kun otetaan huomioon, että ne on otettu suhteellisen halvalla puhelimella. Vaikka digitaalinen muotokuvaustila ei olisi käytössä, taustasumennus on upea ja luonnollinen, kun mallin takana on hieman tilaa. Kamera säilyttää värit ja yksityiskohdat heikossa valaistuksessa. Hasselblad ei ole tehnyt OnePlus 11:n tapaan värikalibrointia, mutta värit ovat kauniita ja luonnollisia.

Lisäksi kamerassa on 8,0 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka tuottaa hienoja värejä hyvissä valaistusoloissa, mutta jonka yksityiskohdat eivät ole läheskään samaa luokkaa. Tässä kamerassa ei myöskään ole optista kuvanvakainta.

Lisäksi puhelimessa on makrokamera, joka on kuitenkin vain 1,9 megapikseliä. Värit ovat heikot, eikä tarkennusetäisyys ole riittävän lyhyt ollakseen kiinnostava. 16,0 megapikselin selfiekamera ei myöskään ole aivan huippuluokkaa. Muotokuvatilassa on vaikea erottaa hiuksia taustasta. Telekameraa puhelimessa ei ole, mikä on tässä hintaluokassa täysin normaalia.

Nord 3 -mallin kamerapuolella on siis heikkouksia, mutta pääkameralla saa yllättävän upeita kuvia. Muut kamerat ovat laadultaan vaihtelevia.

HINTA

499 €

Tuomio

+

Hieno pääkamera hintaansa nähden.

Hyvät valokuvausmahdollisuudet raaka- ja käsisäätöasetuksilla.

Hyvä näyttö, suuri akku ja nopea lataus.

-

Laajakulmakameran yksityiskohtien toisto on heikko.

Makrokamera on pettymys.

ARVOSANA

8,9

Testikuvat

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.