Objektiivi painaa 794 grammaa, mikä on 46 grammaa vähemmän kuin edeltäjänsä.

2 huomiota Sony FE 70-200mm F4.0 MACRO G OSS II -objektiivista

Tarkennusrajoitin voidaan asettaa toimimaan koko tarkennusalueella, kolmesta metristä äärettömään tai vain makroalueella.

Objektiivi on noin 15 cm pitkä 70 mm:n polttovälillä ja kasvaa 20,5 cm:iin 200 mm:n polttovälillä. Mukana tuleva vastavalosuoja lisää pituutta vielä seitsemän cm.

70-200 mm:n polttovälialue on klassinen valinta muotokuvissa, maisemakuvissa, toiminnassa, eläimissä ja monissa muissa kohteissa. Sony lisää tähän objektiiviin toisen kuvauskohteen, makron. Voit tarkentaa 26 cm:n etäisyydelle kuvakennosta 70 mm:n polttovälillä tai 42 cm:n etäisyydelle 200 mm:n polttovälillä. Se suurentaa koko polttovälialuetta 0,5-kertaisesti. Vertailun vuoksi vuonna 2013 lanseeratun ensimmäisen sukupolven objektiivin suurin suurennos oli 0,13x.

Mahdollisuus saada 0,5-kertainen kuva lisää joustavuutta huomattavasti, ja oli ilo kuvata lintuja yhtenä hetkenä ja päästä seuraavassa aivan lähelle hyönteisiä tai terälehtiä. Jos asennat Sonyn 2x-telejatkeen, polttoväli kaksinkertaistuu ja suurennus on nyt 1x. Se toimi hyvin. Pienin aukko on kuitenkin F8.0, ja telejatke maksaa noin 680 euroa.

Sony on kehittänyt automaattitarkennusta, joka reagoi nopeasti, tarkasti ja äänettömästi. Taustasumennus on hieno ja tasainen, mutta yhdeksästä pyöristetystä aukkolamellista huolimatta taustasumennuksen huippuvalokohdissa oli hieman kulmikkaita ympyröitä. Kaikilla polttoväleillä terävyys on hyvä sekä keskeltä että kulmista alkaen F4.0-aukosta. F16-aukosta alkaen terävyys heikkenee hieman, mikä on normaalia.

Kirkkaus ei ole kovin suuri, mutta suorituskyky on hyvä, ja tämä on ehkä kaikkein joustavin objektiivi, jota olemme kokeilleet. Se on Sonyn peilittömien kinokoon kameroiden 50. objektiivi. Sitä voidaan kuitenkin käyttää myös APS-C-kameroissa, joissa polttovälin pidennyksen ansiosta kohteesta saadaan vielä pienempi ala.

HINTA:

2 100 €

TUOMIO

+

Erittäin joustava sekä tele- että makrokuvauksessa.

Nopea ja tarkka tarkennus.

Hyvä terävyys ja hieno taustasumennus.

-

Ei kuulu valovoimaisimpiin objektiiveihin.

Pituus 200 mm.

ARVOSANA

9,1

Ominaisuudet

26 cm tarkennusetäisyys

9 himmenninlehteä

14,9 x 8,2 cm

794 grammaa

Testikuvat