Objektiivi toimitetaan erittäin kestävässä, hyvin pehmustetussa laukussa. Mukana tulee myös 15 cm pitkä vastavalosuoja.

2 huomiota Nikon NIKKOR Z 600mm F6.3 VR S -objektiivista

Objektiivissa on 1,4x-telejatke, joka suurentaa polttovälin 840 mm:iin. Lisäksi laitteessa on useita ohjelmoitavia painikkeita ja toimintorenkaita.

Etulasin suuri 16,5 cm:n halkaisija ei anna mahdollisuutta suodinten asennukseen. Sen sijaan voidaan käyttää pieniä suotimia objektiivin takaosassa olevassa lisäosassa.

Luonto- ja urheilukuvaajille tämä teleobjektiivi on todellinen herkkupala. Se on selvästi kalliimpi kuin peilijärjestelmämalli AF-S 600mm F4.0 E FL ED VR. Toisaalta siinä on sisäinen telejatke, ja se on 550 grammaa kevyempi. Pituus on suunnilleen sama.

Kuten monilla muillakin tämän kaliiberin teleobjektiiveilla, käsivaralta kuvaaminen pidemmän aikaa vaatii aika lailla voimaa. Käsivaralta kuvattaessa kuvanvakain toimi kuitenkin varmasti, ja vain muutamasta ottamastamme kuvasta tuli epätarkka. F4.0-aukolla olosuhteet saavat olla jo aika hämärät ennen kuin ISO-arvo nousee liian korkeaksi. Kuvasimme esimerkiksi villieläimiä 1/800 sekunnin valotusajalla ja F4.0-aukolla harmaana ja pilvisenä päivänä. Valitsimme ISO-arvon 1400 ja saimme veitsenteräviä kuvia, joissa on hienoja yksityiskohtia ja erittäin kaunis taustasumennus.

Kuvanlaatu on yleisesti ottaen vaikuttava ja terävyys on erinomainen keskeltä kulmiin täydestä aukosta F16-aukkoon. Vinjetointia, vääristymiä tai värivirheitä ei näy.

Telejatkeen avulla pystyimme pääsemään vieläkin lähemmäksi taivaalla lentäviä pikkulintuja kuvanlaadusta tinkimättä. Suurin aukko on tällöin F5.6, mikä on edelleen hyvä näin suurella polttovälillä. Telejatke aktivoidaan pienellä vivulla, joka on helppo työntää paikalleen. Molemmat asetukset voidaan lukita siten, että polttoväliä ei tule vaihdettua vahingossa.

Automaattitarkennus on nopea, hiljainen ja varma, ja Z 9:n kohteentunnistus auttoi meitä kuvaamaan oksalta oksalle hyppineitä lintuja. Tarkennusetäisyys on 4,3 metriä, ja painikkeen avulla voi aktivoida tarkennusrajoituksen, jolloin automaattitarkennus alkaa toimia vasta kymmenestä metristä, mikä lisää tarkennusnopeutta entisestään.

HINTA

17 999 €.

Tältä tuntui kun oli kulunut ...

5 minuuttia: Paino on mukava suhteessa kokoon.

2 päivää: Olemme hulluina sisäiseen telejatkeeseen.

Tuomio

+

Veitsenterävä ja valovoimainen teleobjektiivi.

Sisäinen telejatke laajentaa polttoväliä.

Luokassaan kevyt ja kompakti.

Jalustakiinnike ei ole Arca-yhteensopiva.

Erittäin korkea hinta.

ARVOSANA

9,2

Tekniset tiedot

430 cm tarkennusetäisyys

9 himmenninlehteä

16,5 x 43,7 cm

3260 g paino

Testikuvat