Suodinkoko 82 mm. Mukana tulee järeä vastavalosuoja.

2 faktaa Nikon NIKKOR Z 135mm F1.8 S Plenasta

Objektiivissa on vain muutama painike. Yksi automaattitarkennuksen ja manuaalitarkennuksen välillä vaihtamiseen. 2 muuta ovat ohjelmoitavissa.

Myös sisimmäinen säätörengas on ohjelmoitavissa. Me tallensimme siihen aukkoarvon valinnan, mutta se kävisi myös esim. ISO-arvolle.

Hyvässä muotokuvaobjektiivissa ajatellaan yleensä olevan 85 mm:n polttoväli, jolla välttää vääristymät ja saa taustan sumeaksi. Monilla valmistajilla on kuitenkin myös tarkoitukseen sopivia 135 mm:n objektiiveja. Niiden etuna on, että perspektiivi tiivistyy niin, että kohde erottuu paremmin taustasta. Juuri sellainen on suuri, sinetöity NIKKOR Z 135mm F1.8 S Plena -objektiivi.

Sillä saa huippulaatuisia kuvia, ja terävyys keskellä kuvaa on erinomainen, eikä kulmissakaan jää kauas F2,8:sta. F1,8:lla otettujen kuvien kulmatkin siis ovat tarkkoja, ja terävyys on erittäin hyvä, mutta F2,8–F16ssa se on vielä parempi.

Yksityiskohdat toistuvat loistavasti ja kontrasti on erinomainen, ja bokeh-taustasumennuksessa kirkkaat kohdat ovat täydellisen pyöreitä eivätkä reunoillakaan soikeita. Kirkkaissa kohdissa ei myöskään ole ns. sipulirenkaita. Nikon selviää kaikista bokeh-haasteista kirkkaasti, ja siksi objektiivin hintakin on hulppea.

Täydellä aukolla saatiin todella hieno taustan sumennus ja erinomaiset siirtymät sävystä toiseen. Pienemmillä aukoilla, kuten F4,0:lla ja F5,6:lla kirkkaat kohdat erottuivat pyöreinä muotoina taustasta ja antoivat sekä muotokuville että kasveista oteetuille lähikuville viimeistellyn vaikutelman. Vinjetointia, vääristymiä tai väriaberraatiota ei esiintynyt. Automaattitarkennus toimi erittäin nopeasti ja oli täysin äänetön. Kaiken kaikkiaan optiikka on parhainta muotokuvaoptiikkaa, mitä olemme koskaan kokeilleet.

HINTA

3099 €

Arvio

+

Ylivoimainen terävyys

Erinomainen taustasumennus

Laadukasta tekoa ja äänetön tarkennus

-

Suuri ja raskas objektiivi

Todella korkea hinta

ARVOSANA

9,2

Tekniset tiedot

82 cm lyhin tarkennusetäisyys

11 himmenninlamellia

14,0 x 9,8 cm

995 grammaa

Testikuvat

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.