Sisältää tuulisuojan, joka vaimentaa tehokkaasti tuulen kohinan.

2 faktaa Sony ECM-M1:stä

Johtoja ei tarvita, sillä ääni välittyy ja virta otetaan kamerasta salamakengän kautta.

ECM-M1 on pöly- ja kosteussuojattu, ja joustava teline vähentää tärinämelua.

Tämä pieni mikrofoni Sonyn järjestelmäkameroille on uraauurtava. Taustan säätöpyörällä voidaan valita 8 eri suuntauskuviota sen mukaan, mistä ääntä halutaan tallentaa. Upouusi ratkaisu toimii yllättävän hyvin.

Kahdeksasta suuntauskuviosta kolme ottaa ääntä ensisijaisesti kameran edestä eri kulmista – esimerkiksi yhden tai useamman ihmisen ääntä. Takaa ja sivuilta tuleva ääni on mukana, mutta sitä on vaimentunut voimakkaasti. Mikrofoni voidaan asettaa myös takaa tulevalle äänelle, jolloin kuvaajan ääni kuuluu ensisijaisena, tai kahdelle suunnalle, jolloin ääni tallentuu sekä takaa että edestä, mikä on hyödyllistä haastatteluissa. Lisäksi on mahdollista tallentaa kaikista suunnista ympäriltä ja stereona.

Äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin kokeilemallamme A7 IV:n sisäänrakennetulla mikrofonilla. Äänessä on enemmän syvyyttä ja vähemmän kohinaa. Ja tietysti useat suuntausmahdollisuudet tarjoavat paljon enemmän vaihtoehtoja.

Hälyäänten suodatusmahdollisuuksia on 2: Low-cut-suodatin, joka poistaa matalat äänet, mutta samalla äänet muuttuvat metallisemmiksi. Toinen on digitaalinen taustamelun suodatus. Kun kokeilimme käynnistää tuulettimen, se vaimensi tehokkaasti tuulettimen äänen heikentämättä muita ääniä.

Mikrofonia voidaan käyttää monien Sonyn järjestelmäkameroiden kanssa, mutta se toimii parhaiten malleissa, joissa on digitaalinen äänensiirto. Se on ollut käytössä useimmissa Sonyn kameroissa vuodesta 2019 lähtien. Yhteensopivissa kameroissa ääntä voi tallentaa jopa neljällä kanavalla, jolloin kanavien kolme ja neljä ääni tallentuu koko ajan kahdella äänitasolla. Näin käytössäsi on varmuuskopiot siltä varalta, jos valittu äänen taso osoittatuu liian korkeaksi tai matalaksi kanavilla yksi ja kaksi.

HINTA

419 €

ARVIO

+

Erittäin monipuolinen mikrofoni moneen käyttöön

Parempi äänenlaatu kuin kameran sisäänrakennetussa mikrofonissa

Erittäin pieni ja kevyt

Todella helppokäyttöinen

-

Vähän suolainen hinta

ARVOSANA

9,0

Tekniset tiedot

40 000–20 000 Hz

120 dB SPL, maksimitaso

4,0 x 7,2 x 6,4 cm

65 grammaa