Halkaisijaltaan lähes viisisenttinen mikrofoni on aika huomiota herättävä vaatteissa.

2 faktaa Saramonic BlinkMe B2:sta

Mikrofoniyksiköt ladataan asettamalle ne magneettikiinnityksen avulla vastaanottimen molemmin puolin.

Ääntä voi tallentaa myös suoraan BlinkMe B2:een, ja tallenteet voi siirtää vastaanottimen ja USB-kaapelin avulla tietokoneelle.

BlinkMe B2:ssa on kaksi mikrofoniyksikköä, jotka voi kiinnittää kuvattavien vaatteisiin. Ne lähettävät signaalia langattomasti salamakenkään asetettuun järjestelmän vastaanottimeen, joka sitten lähettää äänen edelleen kaapelin kautta kameraan.

BlinkMe B2:n mikrofonit kiinnitetään kuvattavan vaatteisiin asettamalla kankaan toiselle puolelle magneettinen vastakappale tai käyttämällä mikrofoniin magneetilla kiinnitettävää klipsua, jonka avulla mikrofonin voi kiinnittää vaatteiden liepeisiin.

Laitteistolla saa selvästi paremman äänen kuin kameran sisäänrakennetulla mikrofonilla. Ääni on syvempi, ja sisätiloissa tuntui, että kaikua on vähemmän. Vaatteisiin kiinnitetty mikrofoni sallii kuvattavan liikkua suhteessa kameraan ilman, että äänen taso vaihtelisi, mutta se aiheuttaa hieman häiriötä.

Sekä vastaanottimessa että mikrofoneissa on integroitu näyttö, jolla voi muokata asetuksia. Kosketusnäytöt ovat yksityiskohtaisia ja selkeitä, mutta valitettavasti ne reagoivat heikosti, joten näyttöä joutui usein pyyhkäisemään tai painamaan useita kertoja.

Puhelinsovelluksella voi vaihtaa näytön taustaa ja määrittää, mitä painikkeilla tehdään. Emme kuitenkaan saaneet omia kuvia näytön taustaksi tuovaa toimintoa toimimaan, eikä muita mikrofoniasetuksia valitettavasti voi tehdä. Sovellus käyttää Bluetoothia, mutta ääntä ei voi lähettää langattomasti puhelimeen, vaan sitä varten on ostettava vastaanottimen ja puhelimen välille erityiskaapeli.

Laitteiston mukana tulee mikrofoneille pienet tuulisuojat. Ne vaimentavat tehokkaasti tuulen, mutta ne on vaikea asettaa paikoilleen eikä mikrofoneja voi kiinnittää vastaanottimeen esimerkiksi latausta varten tuulisuojat päällä.

HINTA

249 €

ARVIO

+

Yllättävän halpa.

Helppo kiinnitys magneeteilla.

Hyvä puheäänen tallennus.

-

Kosketusnäyttö toimii huonosti.

Puhelinsovellus on aika kömpelö.

ARVOSANA

8,4

Tekniset tiedot

20–20 000 Hz

110 dB SPL

4,7 x 1,3 cm (mikrofoni)

30 grammaa (mikrofoni)