Selaimesi pitää päivittää. Tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhoja selainversioita.
Kameran histogrammin avulla voidaan säätää valotus tarkemmin kuin mihin kameran automatiikka yleensä pystyy. Tällä videolla näytämme, kuinka histogrammia luetaan.
Kameran histogrammi auttaa erityisesti hankalien, suurikontrastisten kohteiden valottamisessa.
Alkuperäisen kuvan värit ovat hieman laimeat ja osittain virheelliset, mutta Lightroomin eri säädöillä niistä voidaan tehdä lähes mitä vain.
Nyt parannamme nelikopterin kamerasta tullutta raakakuvaa Lightroomin säätömahdollisuuksien avulla. Videolla säädetään valoisuutta, värejä ja terävyyttä.
Lightroomin kuvatietokantaa ja samalla koko ohjelmaa voidaan nopeuttaa helposti. Tällä videolla näytämme siihen yksinkertaisen keinon.
Lightroom voidaan asettaa automaattisesti poistamaan kuvakohinaa jo tuontivaiheessa, ja videolla näytämme, kuinka se tehdään.
Näytämme, kuinka Lightroomin työkaluilla saadaan esiin pintarakenteet ja reilusti kontrastia mustavalkomuunnokseen.
Tarjoamme hieman neuvoa objektiivin valintaan. Kuvasimme samaa maisemaa samasta kohti eri optiikoilla 17:stä 300 mm:iin.
Sisätiloissa otetut muotokuvat saadaan onnistumaan, kun salama ja kamera säädetään optimaalisesti. Tällä videolla esittelemme erilaisia säätömahdollisuuksia.
Liikkuvia kohteita salaman avulla kuvattaessa on syytä osata pari tiettyä asetusta. Tällä videolla näytämme, kuinka liike vangitaan salaman avulla.
Hue/Saturation-toimintojen avulla voidaan säätää valokuvien värejä hyvin tarkasti. Videolla näytämme, mitä mahdollisuuksia Photoshop CC tähän tarjoaa.
Kuvankäsittely tehostuu ja helpottuu, kun käsittelysäädöt kopioidaan muihin samasta tilanteesta otettuihin kuviin kerralla. Tällä videolla näytämme kaksi tapaa säätöjen kopioimiseen.
Lumi hämää kameraa monesti, ja silloin kuvat voivat jopa epäonnistua. Tällä videolla annamme neuvoja kameran säätämiseen niin, että lumikuvat onnistuvat.
Makrokuvia otettaessa ja telellä kuvattaessa voi pienikin tärähdys pilata kuvan. Tällä videolla näytämme, kuinka kameran liike eliminoidaan itsessään kamerassa olevan toiminnon avulla.
Kun kameran peili lukitaan yläasentoon, kamera ei tärise valotuksen aikana, ja parin muun lisäkikan avulla saadaan kameran kaikki tärinä ja liike loppumaan. Videolla näytämme, miten tämä tapahtuu.
Tavalliseen muotokuvaan voidaan tietyllä Photoshop-tekniikalla luoda sumennus – josta käytetään myös nimitystä bokeh – valokuvia sekoittelemalla. Katso video ja tee sama perässä.
Jos Lightroomin kirjastossa on runsaasti valokuvakansioita, voi jonkin tietyn kansion löytäminen olla hankalaa. Tällä videolla näytämme kikan, joka helpottaa löytämistä.
Voit saada kuuluisista nähtävyyksistä parempia kuvia kuin muut turistit, jos maltat käyttää aikaa ja viitsit vaivata päätäsi. Tällä videolla havainnollistamme, kuinka hyvään lopputulokseen päästään yritysten ja erehdysten kautta.
Läheltä tarkasteltuna voidaan monissa valokuvissa havaita värjäymää, jota sanotaan kromaattiseksi poikkeamaksi. Se johtuu objektiivien virheistä, ja tällä videolla näytämme, miten se poistetaan.
Tällä videolla näkyy, kuinka ruotsalaisvalokuvaaja Erik Johanssonilta syntyy kuva nimeltä Full Moon Service kameralla ja tietokoneella.
Aikakauslehti TIME julkaisi viime vuonna etusivunjutun tv-sarjasta Game of Thrones. Samalla he julkistivat videon siitä, kun Miles Aldridge otti etusivun kuvan.
Tällä videolla nähdään norjalainen urheilukuvaaja Bjørn S. Delebekk kameroineen muun muassa jalkapallokentällä.
Kameran omalla salamalla voidaan langattomasti ohjata erillistä salamalaitetta. Tämä tuo uusia mahdollisuuksia kohteen valaisuun. Videolla näytämme, kuinka kameraa ja salamaa voidaan säätää.
Ulkoisten salamalaitteiden avulla voidaan valaistusta hallita monipuolisesti. Tällä videolla käymme läpi säätöjä sekä näytämme, kuinka tässä päästään alkuun.
Photoshop Elementsistä on jälleen julkistettu uusi versio. Näillä videoilla esitellään ohjelman uutuusominaisuuksia.
Hyvillä kameroilla voidaan kuvata monentasoisia raakakuvia ja jpeg-tiedostoja erivahvuisilla pakkauksilla. Videolla näytämme, miksi raakatiedosto tarjoaa parhaan kuvanlaadun ja miksi myös jpeg-tiedostojen kuvaaminen puolustaa paikkaansa.
Kun kuvataan jpeg-tiedostoja, voidaan kuvia parantaa kameran omilla toiminnoilla. Tällä videolla näytämme, kuinka korostetaan pilviä ja miten raakakuvatiedostoja voidaan parannella.
Lightroomissa on lukuisia hakutoimintoja, joilla halutut kuvat löytyvät arkistosta. Tällä videolla näkyy mm. se, kuinka jollain tietyllä objektiivilla tai asetuksella otetut kuvat voidaan löytää kokoelmasta.
Tavallisella kameralla kuvatut intervalliotokset voidaan yhdistää tietokoneella aikaviivevideoksi. Tällä videolla näytämme, miten tämä tehdään Photoshopin avulla.
Jos Lightroomissa on samaan aikaan merkittynä useita kuvia, voi yhden kuvan merkitseminen samalla olla hankalaa. Tällä videolla ratkaisemme tuon ongelman nopeasti.