Selaimesi pitää päivittää. Tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhoja selainversioita.
Tällä videolla perehdytään kameran suljinajan esivalintaan, jonka säädöillä kuvaaja voi vaikuttaa mm. kuvan liike-epäterävyyden määrään.
Tällä videolla perehdytään himmenninaukon esivalintaan ja käsisäätöohjelmaan.
Tällä videolla näytämme, kuinka objektiivin polttoväliä pidennetään telejatkeen avulla. Näytämme samalla, miten eri objektiivien ja telejatkeiden välinen yhteensopivuus tarkistetaan sekä mitä tapahtuu kuvanlaadulle ja valovoimalle.
Lightroomin pikanäpäinkomennoilla saadaan häiritsevät sivupaneelit helposti piiloon. Tällä videolla näytämme, miten tämä tehdään.
Photoshopilla voidaan tehdä taikuuksia, ja tällä videolla näytämme, kuinka syyväystekniikalla ja erityisillä siveltimillä saadaan osa kuvan puunlehdestä savuamaan.
Videota kuvattaessa on käsitarkennus paras vaihtoehto, ja tällä videolla esittelemme sen.
Kun kuvataan heikossa valaistuksessa eikä voida käyttää salamaa, on lisättävä ISO-herkkyyttä. Tällä videolla näytämme, kuinka löydetään oikeat herkkyysarvot kussakin tilanteessa ja mitä se tietää kuvanlaadulle.
Automaattisella ISO-asetuksella kuvattaessa valitsee kamera ISO-arvon. Tällä videolla näytämme, kuinka kuvien liika rakeisuus voidaan välttää tätä asetusta käytettäessä.
ISO-herkkyyttä lisättäessä valokuviin alkaa muodostua kohinaa. Tämä voidaan estää sopivilla kamerasäädöillä, ja tällä videolla näytämme, kuinka se tehdään.
Kuvakennolla oleva lika näkyy läiskinä valokuvissa. Tällä videolla näytämme, kuinka niistä päästään eroon.
Polarisaatiosuotimen avulla voidaan saada ihmeitä aikaan maisemakuvauksessa, mutta sen käytössä on syytä huomioida viisi asiaa, jotka näytämme tällä videolla.
Jos peilijärjestelmäkamera ei tarkenna juuri haluttuun kohtaan, voidaan automaattitarkennusta hienosäätää valikon kautta. Tällä videolla näytämme kaksi tapaa tämän tekemiseen.
Lightroomissa tehtyjä säätöjä voidaan helposti arvioida, kun rinnalle otetaan käsittelemätön versio kuvasta. Tällä videolla näytämme, miten tämä tehdään.
Kameran Bulb-valotusasetus on pitkiä aikavalotuksia varten. Tällä videolla näytämme, miten sitä käytetään.
Kameran Bulb-toiminto sopii mainiosti mm. salamoiden ja ilotulitusten kuvaamiseen pimeällä. Tällä videolla näytämme, miten sitä käytetään.
Tällä videolla näytämme, kuinka kameran valotuksenkorjausta käytetään yhdessä salamakorjauksen kanssa.
Adobe on päivittänyt Lightroom Classic CC -ohjelmaa, ja yhtä päivitetyistä ominaisuuksista olimmekin odotelleet jo vuosia. Videolla näytämme, kuinka se helpottaa Lightroomin käyttöä.
Digikuvan Seasons-videosarjan viimeisellä tuotantokaudella otetaan ilmakuvia, ikuistetaan syksyn värejä metsässä ja vastataan Digikuvan lukijoiden kysymyksiin, kun luontokuvaaja Morten Hilmer on Ruotsissa Finnsjön-nimisellä järvellä.
Morten on saapunut Ruotsiin, Finnsjön-järvelle, jossa hän kertoo Seasons-sarjan neljännen tuotantokauden sisällöstä, ja lisäksi drooni on koottava kuvauskuntoon hyvän sään aikana.
Drooni puretaan, ja Morten kertoo, millä asetuksilla videota on nyt syytä kuvata ja miksi ND-suotimen käyttö on suositeltavaa myös droonilla kuvattaessa.
LUTien (Look Up Table) avulla voidaan määrittää video-otoksen värit, ja tässä osassa Morten havainnollistaa niiden vaikutusta. Lisäksi hän lennättää drooniaan järven ja metsän yllä.
Drooni oli lentää pöpelikköön mutta palasi kuitenkin ehjänä, minkä jälkeen Morten perehdyttää meitä kuvaamiseen kameradroonilla.
Nyt on aika esitellä kamerakalustoa, ja Morten näyttää lyhyesti, mitä hänen kuvausrepustaan löytyy ja miksi.
Luonnossa liikuttaessa on tärkeää huolehtia omasta olostaan, ja siihen liittyen Morten kertoo, millaisia vaatteita hän suosii kuvausretkillä.
Drooni nousee jälleen ilmaan, ja tällä kertaa otetaan valokuvia järven ja metsän yltä.
Morten Hilmer kävelee metsässä ja kertoo, mitä asioita droonin lennättämisessä pitää huomioida ja mistä suunnasta villieläimiä kannattaa kuvata.
Nyt kuvataan metsän siimeksessä, ja lisäksi Morten vastaa kysymykseen tietystä tarkennustavasta sekä sen eduista ja haitoista.
Hämäryys alkaa hiipiä metsään, mutta Hilmer käyttää sitä hyödykseen tehden muutamia pitkiä valotuksia puiden keskellä.
Morten menee alas järvenrantaan ottamaan päivän viimeiset kuvat ennen pimeää. Samalla hän selittää, millä kamera-asetuksilla hän kuvaa noin 90 prosenttia ajasta.
Morten vastaa viimeiseen kysymykseen, joka koskee villieläimien kuvaamista, ja sitten on hyvästien aika.