Useimpia kameroita voidaan mukauttaa monin eri tavoin juuri omaan käyttöön sopivaksi. Voit esimerkiksi valita, mitä toimintoja voi käyttää suoraan painikkeilla, voit säätää ääniä, luoda oman valikon ja tallentaa tietyn tyyppisille aiheille sopivia kuvausohjelmia. Tämän moduulin videoissa näet erilaisia mahdollisuuksia.

Kamerakoulu: Painikkeiden ohjelmointi

Voit liittää joitakin kameran toimintoja tiettyihin painikkeisiin, jolloin saat useimmin käyttämäsi toiminnot nopeammin käyttöön. Tässä videossa näytämme, miten painikkeiden toimintoja muutetaan.

Kamerakoulu: Oma valikko

Kameroiden valikoissa saattaa olla toimintoja, joita käytät erityisen usein. Valikosta etsimisen sijaan voit helposti tallentaa toiminnon omaan valikkoon, jolloin saat toiminnon nopeasti käyttöön. Katso, miten teet kameraasi oman valikon.

Kamerakoulu: Omat ohjelmat

Voit tallentaa kameran ohjelmanvalintakiekkoon omia ohjelmia, joissa on kiinteitä asetuksia esimerkiksi valotusajalle, tarkennukselle, valonmittaukselle ja muille asetuksille. Katso ohjeet tästä videosta.

Kamerakoulu: Näytön ja etsimen säätäminen

Kameran LCD-näytön ja etsimen kirkkautta ja värintoistoa voi säätää niin, että toisto on optimaalinen. Tässä videossa näytämme, miten se tehdään.

Kamerakoulu: Ääni

Yleensä kamera antaa äänimerkin, kun tarkennus lukittuu, mutta ääni voi häiritä sekä sinua että muita. Tässä videossa näytämme, miten voit säätää tätä ja kameran muita ääniä tai poistaa ne käytöstä kokonaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.