Alla olevissa videoissa näytetään muun muassa, miten tarkennusalueita käytetään ja miten liikkuvia kohteita seurataan. Videoissa esitellään myös automaattitarkennuksen toiminnot eri kameramerkeissä.

Kamerakoulu: Jatkuva- ja kertatarkennus

Kamerassa voidaan valita joko kerta- tai jatkuva tarkennus, jota kutsutaan myös nimellä AF-C tai Servo. Tässä videossa esitellään eri menetelmät, niiden asetukset ja käyttötilanteet.

Kamerakoulu: Tarkennusalue

Kameran tarkennusalue voidaan määrittää hyvin tarkasti. Tämä video näyttää, miten kuvien terävyys voidaan varmistaa muun muassa yksittäisten tarkennuspisteiden ja vyöhykkeiden avulla.

Kamerakoulu: Tarkennuspisteet

Tämä video näyttää, miten yksittäinen tarkennuspiste valitaan ja asetetaan kuvan alueelle, jotta tarkennus saadaan juuri oikeaan paikkaan.

Kamerakoulu: Seurantatarkennus

Kamera voi lukita tarkennuksen liikkuvaan kohteeseen, jolloin kuvat ovat teräviä riippumatta siitä, missä kohde liikkuu kuvan alueella. Tällä videolla näytämme, miten toiminto otetaan käyttöön.

Kamerakoulu: Seurannan herkkyys

Seurantaherkkyyttä säätämällä voidaan määrittää, kuinka nopeasti kamera vaihtaa tarkennusta kohteesta toiseen. Toiminnosta on hyötyä esimerkiksi valokuvattaessa joukkueurheilua tai eläimiä metsässä. Katso tästä videosta, miten sitä käytetään.

Kamerakoulu: Kasvo- ja silmätarkennus

Kasvo- ja silmätarkennuksesta on paljon hyötyä kuvattaessa sekä eläimiä ja ihmisiä, jolloin kamera voi pitää tarkennuksen esimerkiksi silmissä. Tässä videossa näytetään, miten toimintoa käytetään eri valmistajien kameroissa.

Kamerakoulu: Tarkennuksen lukitus

Jos halutaan välttää tarkennuksen siirtyminen jatkuvaa tarkennusta käytettäessä, se voidaan lukita erityisellä painikkeella. Tässä videossa näytämme, miten se onnistuu.

Kamerakoulu: Peukalotarkennus

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.