Jotkin kuvauskohteet ovat niin vaikuttavia, että saattaa helposti ajatella vain ammattivalokuvaajien pystyvän ikuistamaan ne. Aivan tavallisilla kuvausvarusteilla voi kuitenkin saada upeita kuvia mahtavista taivaanilmiöistä. Täytyy vain tietää, missä ja milloin niitä syntyy sekä osata käyttää tarkoitukseen sopivia kamera-asetuksia ja kuvaustekniikoita.

Katso myös: Lataa kameran perusasetusten opas

Unelmasta totta

Olemme koonneet e-kirjaan artikkeleita kohteista, joiden ikuistamisesta monet valokuvaajat unelmoivat, mutta joiden kuvauksessa he eivät ehkä ole vielä onnistuneet. Autamme löytämään kuvauskohteet, esittelemme älykkäitä apuvälineitä, annamme vinkkejä sommitteluun ja näytämme, miten kamera säädetään oikein. Kirjassa käydään läpi alla olevat aiheet.

Linnunrata

Aiemmin oli mahdotonta ikuistaa tähtitaivasta tavallisella kuvauskalustolla, mutta uudet kamerat ovat niin valoherkkiä, että tähtikuvaus onnistuu helposti. Kerromme, missä ja milloin linnunrata näkyy sekä millä menetelmällä kuvista saa teräviä.

Salamat

Voisi luulla, että salaman kuvaamiseen tarvitaan paljon onnea, mutta kameran harvoin käytetty toiminto voi auttaa siinä. Esittelemme sen e-kirjassa, minkä lisäksi se sisältää vinkkejä hyvistä kuvauspaikoista ja neuvoja sommitteluun sekä kamera-asetuksiin.

Revontulet

Revontulet ovat yksi vaikuttavimmista luonnonilmiöistä. Autamme niiden löytämisessä ja opastamme kuvausvälineiden valinnassa. Kirjassa kerrotaan myös, millaisilla kamera-asetuksilla saat upeita kuvia taivaan tanssivista valoista.

Tähtien radat

Aivan tavallisilla kuvausvälineillä voi saada upeita kuvia, joissa tähdet jättävät juovan jälkeensä. Kuvaamiseen tarvitaan kuitenkin erityistä tekniikkaa, ja esittelemme siihen kaksi menetelmää, helpon ja hiukan tarkemman. Kerromme myös, missä ja milloin tähtien ratoja on parasta kuvata.

E-kirja on PDF-muodossa, joten sen voi tallentaa tietokoneeseen, älypuhelimeen tai tablettiin. Kirjan voi myös tulostaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.