Anturit joka suuntaan estävät törmäyksiä ja maahansyöksyjä.

3 huomiota DJI Mavic 3 -droonista

Lentoaika yhdellä latauksella oli 33 minuuttia. Tyypillinen lentoaika yhdellä latauksella on 34–35 minuuttia Mavic 3:n kanssa.

Kaikki kuvat ovat vakaita, jopa telekameralla, joka vastaa 7-kertaista zoomia.

Videota voidaan kuvata jopa 10-bittisenä noin miljardilla värisävyllä.

Mavic 3 -sarjan ensimmäinen drooni sai meidät hankkimaan sen heti suuren Four Thirds -kennon ja 162 mm:n lisäkameran ansiosta. Nyt DJI saa meidät jälleen hymyilemään. Tämä johtuu pääasiassa uudesta kolmannesta kamerasta, joka asettuu 70 mm:n polttovälillä laajakulman ja ajoittain polttoväliltään hieman liian suuren teleobjektiivin väliin. Uudessa kamerassa on pienempi 1/1,3 tuuman kenno, joten kuvanlaatu ei ole samalla tasolla pääkameran Four Thirds -kennon kanssa. Se on kuitenkin hyvä useimmille kohteille, ja polttoväli tiivistää etu- ja taka-alan kauniisti ja omaleimaisesti.

Uusi kamera on siis mallin pääasiallinen vetonaula, sillä lähes kaikki muu on samanlaista kuin alkuperäisessä Mavic 3:ssa, akut ja rakenne mukaan lukien. Siksi olimme hieman yllättyneitä, kun katsoimme tarkemmin 166 mm:n teleobjektiivilla otettuja kuvia. DJI tosin kertoo, että polttoväli on kasvanut neljällä millimetrillä ja valovoima parantunut F4.4:stä F3.4:een, mutta kuvanlaatua ei ole mainittu. Otoksissamme näkyy suuri ero. Uuden mallin yksityiskohtien tasoa on huomattavasti parempi.

Kauko-ohjain, jossa on näyttö, sisältyy vakiona, ja lennättäminen sillä on nautinto. Kauko-ohjain on nopeampi ja helpompi käyttää kuin puhelin, ja settiin kuuluva DJI RC on hintansa arvoinen. Näytön kirkkaus on vain 700 nitiä, joten se voi olla haastava käyttää suorassa auringonvalossa, mutta se on silti parempi kuin puhelimen näyttö, joka voi tummentua korkeassa lämpötilassa.

Mavic 3 Pro sisältää runsaasti toimintoja, kuten aktiivisen seurannan, hyperlapse-toiminnon, automaattisen panoraamakuvauksen ja mahdollisuuden ohjelmoida lentoja toistumaan samalla tavalla uudelleen. On vain yksi ainoa asia, jonka vuoksi emme suosittele tätä upeaa droonia kaikille. Koska paino on yli 900 grammaa, lennättäjällä on oltava A2-todistus, joka vaatii valvotun lisäteoriakokeen. Meillä täällä toimituksessa sellainen onneksi on, joten lennättää voi hyvillä mielin.

HINTA

2 149 €

Tältä tuntui kun oli kulunut ...

2 tuntia: 33 minuutin lentoaika ensimmäisellä latauksella on hyväksyttävä.

2 päivää: Uusi kamera antaa kuville aivan uuden ilmeen.

7 päivää: Yleisesti ottaen päivitys on suurempi kuin odotimme.

TUOMIO

+

Ehdottomasti markkinoiden paras drooni harrastajille.

Uusi kamera ja parannettu teleobjektiivi ovat hintansa arvoisia.

Pelättyä parempi lentoaika latausta kohden.

-

Painaa 58 grammaa yli rajan, joten käyttö vaatii teoriakokeen.

Mukana toimitettavaa kaukosäädintä on vaikea nähdä auringonvalossa.

ARVOSANA

9,4

Tekniset tiedot

20,0 megapikseliä

5,1K-videotarkkuus

43 min. akkukesto

958 grammaa

Lähin kilpailija

DJI Mavic 3

Testiotokset