50 mm muistuttaa silmän näkökenttää ja se sopii hyvin esimerkiksi matkoille, maisemiin, muotokuviin ja katukuvaukseen.

2 huomiota: Sony FE 50mm F1.4 GM

Peräti 264 grammaa kevyempi kuin edellinen malli.

Edes matalalta suoraan edestä paistavan auringon valo ei aiheuttanut rumia heijastuksia.

Sonylla on ehdottomasti suurin peilittömien kameroiden objektiivivalikoima. Objektiiveja on tällä hetkellä 71, mutta Sony kehittää jatkuvasti uusia, entistä parempia malleja.

Sonylla on tietysti jo 50 mm F1.4, mutta se on vuodelta 2016, ja näinä vuosina tekniikka on kehittynyt huimasti. Nyt on siis hyvä aika päivittää, ja uusi objektiivi on saanut Sonyn parasta laatua kuvaavan GM-merkinnän.

Rakenne täyttää kaikki odotukset. Siinä on tarkka manuaalinen tarkennusrengas ja aukkorengas, joka toimii tarkasti jokaisen aukon kohdalla naksahtaen tai portaattomasti liukuen. Kahden XD Linear -moottorin ansiosta automaattitarkennus toimi uskomattoman tasaisesti ja hiljaisesti kaikissa testaamissamme tilanteissa.

Objektiivissa on 11 himmenninlamellia, joten suurimmilla aukoilla taustasumennuksesta tulee upea, korkeimmatkin odotuksemme täyttävä. Uusi objektiivi on kaikin tavoin parempi kuin vuonna 2016 esitelty malli, ja se painaa peräti 33 prosenttia vähemmän. Mutta mitä tapahtuu, kun Sonyn uutuutta verrataan uuteen objektiiviin? Vertasimme Sonyn uutuutta Sigman uuteen 50 mm F1.4 -objektiiviin, ja erot ovat suuria.

Sigman versio toimii hyvin monilla alueilla, mutta terävyydessä ja yksityiskohtien määrässä kuvan reunoihin asti Sonyn 50 mm on selvästi ylivoimainen F4.0-aukkoon asti. Sonyssa on myös parempi taustasumennus. Esimerkiksi käyttäessämme neutraalia harmaata levyä joidenkin testikuvien taustana Sony toisti sen täydellisesti. Puolta halvemman Sigman arviosta voit lukea testimme yllättävistä tuloksista.

HINTA:

1800 €

TUOMIO

+

Upeaa kuvanlaatua reunasta reunaan.

Hieno taustasumennus.

Yllättävän kompakti.

Parempi kuin Sigman uusi.

-

Hinta ei sovi aivan jokaisen kukkarolle.

ARVOSANA

9,1

Tekniset tiedot

41 cm tarkennusetäisyys

11 himmenninlehteä

9,6 x 8,1 cm

516 grammaa

Testikuvat