Objektiivi on sääsuojattu IP53-standardin mukaisesti, joten se kestää muun muassa vesiroiskeita.

2 huomiota OM SYSTEM M.Zuiko ED 90mm F3.5 Macro IS PRO:sta

2:1-makron saamiseksi tarkennuksen rajoitin on asetettava S-Macroon. Silloin suurin aukko on F3,5:n sijaan F5,0.

Vetämällä tarkennusrengasta taakse voidaan nopeasti vaihtaa automaattitarkennuksesta manuaaliseen tarkennukseen, joten se onnistuu helposti myös kameran etsimeen katsottaessa.

Uudella objektiivilla kohteet tulevat lähemmäksi kuin millään muulla OM SYSTEM -valikoiman objektiivilla. Suurennusaste voi olla jopa 2:1, jolloin kohde on kuvakennolla kaksi kertaa suurempi kuin todellisuudessa. Näin saimme esiin yksityiskohtia, joita emme edes halunneet nähdä. Huomasimme yhtäkkiä mansikassa ryömivät ötökät, ja kaikki pienet pölyhiukkaset häiritsivät otoksia. Mutta objektiivi pääsee vieläkin lähemmäksi.

Sitä voidaan nimittäin käyttää OM SYSTEMin telejatkeiden kanssa, muun muassa noin 450 euron hintaisen ja 2x-suurennuksen tarjoavan MC-20:n kanssa, jolloin suurennusasteeksi tulee 4:1. Koska objektiivi on tarkoitettu Four Thirds -kennolla varustettuihin järjestelmäkameroihin, joiden polttovälin pidennys on 2x, se vastaa kinokoon kameran kahdeksankertaista suurennusta. Tällaisella kokoonpanolla saimme tulitikun pään täyttämään koko kuva-alan.

Objektiivia, jonka polttoväli vastaa 180 mm:iä, voidaan käyttää myös muihin kohteisiin, kuten muotokuviin. Terävyys on hyvä. Suurimmilla aukoilla kuvien kulmat ovat hieman tummia, mutta tummuus katoaa F5,6-aukosta lähtien.

Tavallisissa kohteissa automaattitarkennus reagoi nopeasti ja tarkasti, kun taas makrokuvauksessa sitä voidaan käyttää, mutta se on tällöin epävarmempi. Vaikka tarkennuspiste oli pieni, OM-1-kamera ei aina tarkentanut siihen vaan hieman sen taakse tai eteen. Sen vuoksi otimme makrokuvia mieluummin manuaalisella tarkennuksella.

Kevyt objektiivi on ainutlaatuinen ja hauska käyttää, ja sitä kokeillessamme löysimme koko ajan uusia kohteita, joiden yksityiskohtia halusimme kuvata. Muun muassa kuvanvakaimen ansiosta pystyimme ottamaan makrokuvia käsivaralta. On kuitenkin otettava huomioon, että syväterävyysalue on erittäin pieni, jolloin terävyys kärsii helposti.

HINTA

1499 euroa

TUOMIO

+

Vie todella lähelle kuvauskohteita.

Kompakti ja kevyt.

Helppo säätää.

-

Automaattitarkennusta on vaikea hallita makrokuvauksessa.

Melko kallis.

ARVOSANA

9,0

Tekniset tiedot

22 cm tarkennusetäisyys

7 himmenninlehteä

13,6 x 7,0 cm

453 grammaa

Testikuvat

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.