• Automaattitarkennus toimii lähes äänettömällä ja erittäin nopealla Nano USM -moottorilla.*

2 huomiota Canon RF 135mm F1.8L IS USM:stä

Mukana tulee suuri 8,5 cm:n vastavalosuoja, jonka kanssa kokonaispituus on 21,5 cm.

Ohjausrengas ja painikkeet voidaan ohjelmoida. Asetimme painikkeet kytkemään kameran äänettömän sulkimen päälle ja pois.

Valovoimainen 135 mm:n objektiivi on monien valokuvaajien toivelistalla erityisesti hää- ja muotokuvaukseen. Sillä kuvataan yleensä yli kolmen metrin etäisyydeltä, jolloin mittasuhteet ovat luonnolliset eikä etäisyys kohteeseen ole liian lyhyt. Lisäksi voi saada hyvän taustasumennuksen.

Canonin uusi L-objektiivi peilittömille R-kameroille on laadukas, ja verrattuna vuonna 1996 lanseerattuun hieman vähemmän valovoimaiseen peilikameran objektiiviin paino on kasvanut 185 grammaa. Objektiivi on sääsuojattu ja ohjausrenkaan naksahdukset ovat upeita.

Terävyys keskellä on erinomainen jo täydestä F1.8-aukosta alkaen, ja se pysyy hyvänä aina F16-aukkoon asti. F22-aukolla kuvat ovat hieman pehmeitä, mutta edelleen erittäin kauniita. Kulmatkin ovat teräviä jopa F1.8-aukolla, mikä on vaikuttavaa. Raakakuvissa näkyy hieman tynnyrivääristymää, ja F1.8-aukolla objektiivi vinjetoi eli kulmat ovat tummia, mutta se häviää F5.6-aukolla. Kamera poistaa molemmat virheet jpeg-kuvista, ja raakatiedostoissakin ne on helppo korjata esimerkiksi Lightroomissa.

F1.8-aukolla saadaan erittäin pehmeä ja upea bokeh eli sumennus tarkennusalueen ulkopuolella. Korostus on keskellä pyöreä, mutta suurimmalla aukolla reunoilla venynyt, mikä on normaalia.

Objektiivissa on optinen kuvanvakain, joka pystyy kompensoimaan jopa 5,5 valotusaskelta, ja Canon EOS R6 Mark II:n sisäisen kuvanvakaimen kanssa kompensointi on jopa kahdeksan valotusaskelta. Pystyimme saamaan teräviä kuvia käsivaralta seisten jopa sekunnin valotusajalla.

HINTA

2935 €.

TUOMIO

+

Erinomainen terävyys jo täydellä aukolla.

Erittäin hyvä bokeh F1.8-aukolla.

Nopea ja hiljainen tarkennus.

Upea rakenne.

-

Kallis suhteessa esimerkiksi Sonyn vastaaviin objektiiveihin.

ARVOSANA

9,1

Tekniset tiedot

70 cm tarkennusetäisyys

9 himmenninlehteä

8,9 x 13,0 cm

935 grammaa

Testikuvat