• Sony A7R V:n paras videoformaatti ei ole ongelma tälle kortille toisin kuin SD-korteille.*

2 huomiota Lexar CFexpress Type A Gold 160 Gt:stä

Kortti pystyy vastaanottamaan neljä kertaa enemmän kuvia sarjakuvauksessa kuin nopea SD-kortti.

Lexar lupaa kortin toimivan täysin 10 pakkasasteesta 70 lämpöasteeseen saakka.

SD-kortit ovat olleet pitkään suosituin korttityyppi kameroissa, mutta tilanne on vähitellen muuttumassa. Useissa uusissa peilittömissä kameroissa on nimittäin mahdollista käyttää uusia CFexpress-muistikortteja. Ne ovat paljon nopeampia kuin SD-kortit.

CFexpress-kortteja on saatavana A- ja B-tyyppisinä, ja ne sopivat eri kameramerkeille. Sony käyttää tyyppiä A, jonka arvioimme tässä. Kortti on fyysisesti hieman SD-korttia pienempi ja lähes puolet pienempi kuin tyypin B kortti.

Testasimme Lexarin uutta 160 Gt:n Gold-korttia Sony A7R V -mallissa 61 megapikselin kuvilla, ja uusien korttien edut olivat selkeästi nähtävissä. Pystyimme ottamaan 199 pakkaamatonta raakakuvaa sarjassa ennen puskurin täyttymistä. Vain kuusi sekuntia myöhemmin kortti oli taas valmis tallentamaan. Kokeilimme samaa Sonyn nopealla Tough-tyyppisellä SD-kortilla. Sillä saimme kuvattua sarjassa vain 49 raakakuvaa, ja puskurin tyhjenemistä joutui odottamaan 20 sekuntia.

Uusilla korteilla säästyy aikaa myös siirrettäessä kuvia tietokoneelle. Siirsimme molemmista korteista MacBook Pro M1:een 647 kuvaa, jotka muodostivat yhteensä 59,59 Gt. Siirrossa käytimme Lexarin uuden sukupolven kortinlukijaa, jossa on paikat sekä CFexpress Type A:lle että SD-kortille. CFexpress-kortilla siirto kesti vain 88 sekuntia ja SD:llä peräti 216 sekuntia.

Lexarin CFexpress Type A Gold on tätä kirjoitettaessa markkinoiden uusin ja nopein muistikortti, joten sen hinta on edelleen melko korkea. Hinta laskee toivottavasti ennen pitkää, jolloin Lexarin kortin hankintaa voi suositella, sillä sen nopeus voi olla jopa 900 Mt/s. Kilpailijoiden nopeus on vain 800 Mt/s. Nopeuden ansiosta Lexarin korteilla voidaan tallentaa sarjoissa peräti 25 prosenttia enemmän otoksia muihin A-tyypin kortteihin verrattuna.

HINTA

350 euroa

Tältä tuntui kun oli kulunut ...

10 minuuttia Kortti toimii kaikissa Sony A7R V:n videomuodoissa.

60 minuuttia Lexarin kortit ovat huomattavasti kilpailijoita nopeampia.

TUOMIO

+

Salamannopea muistikortti, jossa on reilusti tilaa.

Voidaan käyttää arkistointiin –25–+85 asteen lämpötiloissa.

Markkinoiden nopein kortti Sonyn kameroihin.

-

Tyyppi B on yhä kaksi kertaa nopeampi kuin tyyppi A.

Lexar tarjoaa uusinta ja nopeinta tekniikkaa ja on siksi kallein.

ARVOSANA

9,0

Tekniset tiedot

800 Mt/s enimmäiskirjoitusnopeus

900 Mt/s enimmäislukunopeus

320 Gt enimmäiskapasiteetti

160 Gt vähimmäiskapasiteetti