Kantojärjestelmän perustan muodostaa kevyt ja kestävä alumiininen runko, ja vahvoissa vetoketjuissa on kumitiiviste.

Kaksi huomiota: NYA-EVO Fjord 60-C ECONYL

Reppu on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä nailonista. Kestävä materiaali on pinnoitettu sisäpuolelta muovilla, ja sen ulkopinta on vettä hylkivä.

Edessä ja sivuilla on hihnat, joihin voi kiinnittää esimerkiksi jalustan, jäähakun, vaellussauvat ja sukset. Repun mukana tuleva verkko voidaan kiinnittää etuosaan esimerkiksi kypärän tai lumikenkien kiinnittämistä varten.

Fjord 60-C on NYA-EVOn suurin valokuvausreppu, ja ECONYL-merkintä tarkoittaa, että se on valmistettu kierrätysmateriaalista ympäristöystävällisesti. Materiaali on huomattavasti vahvempaa ja vedenpitävämpää kuin aiempien NYA-EVO-mallien materiaali, ja nekin olivat erittäin kestäviä. Lisäksi repun mukana tulee sadesuoja siltä varalta, että sää muuttuu todella huonoksi.

Fjord 60-C:n tilavuus on lähtökohtaisesti 40 litraa, mutta sitä voidaan suurentaa peräti 60 litraan. 60-C:n ostohintaan ei sisälly kamerasisäkkeitä, joten aluksi se on tavallinen reppu. Kuvauskaluston saamiseksi järjestykseen on hankittava lisäosia. Testasimme Fjord 60-C:tä suurimmalla RCI-L-sisäkkeellä, joka maksaa 99 euroa. Se nostaa kokonaishinnan lähes 500 euroon. Lisäosista on saatavana myös pienempiä versioita, jotka maksavat 59 ja 79 euroa.

60 prosenttia repun tilasta vievässä suuressa sisäkkeessä oli tilaa kolmelle järjestelmäkameralle, 24–70 mm:n objektiiville, 70–200 mm:n zoomille ja neljälle pienemmälle objektiiville. Repun yläosassa olevaan lokeroon mahtuu esimerkiksi takki. Sen alla on suuri lokero vaatteille ja henkilökohtaisille tavaroille, ja suuren lokeron alaosassa on kamerasisäke, johon pääsee käsiksi takapuolelta. Valitettavasti kameraa ei saa esiin nopeasti sivulta. Suuressa etutaskussa on tilaa 16-tuumaiselle sylimikrolle ja esimerkiksi kevyelle puserolle.

Olkahihnat, lantiovyö ja selkäosa ovat hyvin pehmustettuja. Painavatkin varusteet kulkevat 60-C:ssä mukavasti. Selässä on hyvä ilmanvaihto, ja esimerkiksi korkeutta voi säätää selän pituuden mukaan. Lantiovyö voidaan irrottaa nopeasti, jos sitä ei tarvita. Sivukahvan ansiosta reppua voi kantaa myös matkalaukun tapaan.

HINTA

399 €

Tältä tuntui kun oli kulunut ...

10 minuuttia: Ergonomia ja tilavuus ovat hyvässä tasapainossa.

7 päivää: 60-C:n vahvat materiaalit sopivat hyvin pohjoismaiseen ympäristöön.

Tuomio

+

Erittäin tilava ja ergonominen reppu.

Erittäin kestävää vedenpitävää materiaalia.

Hyvät, tiivistetyt vetoketjut.

Kameraa ei saa esiin sivusta.

Korkea hinta.

ARVOSANA

9,2

Tekniset tiedot

60 litraa

2,4 kg

34 x 70 x 32 cm

12 taskua