Upea matkajalusta on valmistettu kestävästä hiilikuidusta ja sen hinta-laatu-suhde on loistava.

2 huomiota: Heipi Travel Tripod W28

Perinteisen keskipylvään tilalla on peräti kolme pylvästä.

Jalustassa on pidike puhelimelle ja koukku kameralaukulle.

Vuonna 2020 arvioimme Peak Designin loistavan matkajalustan. Siitä lähtien olemme odottaneet kilpailevaa tuotetta, ja nyt arvioitava Travel Tripod W28 on hienoinen yllätys. Yllättävää on se, että se ei ole suuren valmistajan vaan kiinalaisen insinöörin ja amatöörikuvaajan suunnittelema tuote.

Tämän hieman Peak Designia muistuttavan, mutta silti aivan omanlaisensa jalustan on kehittänyt James Ban. Heipi on jättänyt perinteisen keskipylvään pois ja käyttää sen sijaan kolmea pylvästä, jotka menevät kauniisti jalustan jalkojen väliin. Kolme pylvästä tekee jalustasta vakaamman kuin yksi, ja keveydestään huolimatta jalusta kestää 25 kilon painon, kun Peak Designin suurin paino on vain 9,1 kg. Laitteet eivät yleensä ole näin painavia, mutta se kertoo jalustan yleisestä tukevuudesta. Jalusta oli tukeva myös pehmeässä rantahiekassa painavan teleobjektiivin kanssa.

Sisäinen kuulapää on suhteellisen suuri ja erittäin tukeva. Napsahdus kymmenen asteen välein helpottaa tarkkaa panoraamakuvausta. Sitä ei Peak Designissa ole. Kuulapää tekee Heipi Travel Tripodista viisi cm kilpailijaa pidemmän, mutta se on helppo irrottaa kuljetuksen ajaksi ja Heipin pään ympärysmitta on pienin.

Jalustan voi purkaa, jolloin saa kolme jalustaa. Klassisen keskipylvään korvaavat kolme kapeaa jalkaa voivat muodostaa oman pienen jalustan, jolla kameran saa aivan maanpinnan tasalle, ja tästä toiminnosta tuli pian välttämättömyys.

Vain jalustan tavallisten jalkojen lukot ovat laadultaan hieman muuten erittäin korkeaa tasoa heikompia, mutta silti ongelmattomia, ja hinta huomioon ottaen emme emmi kutsua Heipiä luokkansa parhaaksi ostokseksi.

HINTA

311 €

TUOMIO

+

Innovatiivinen ja toimiva.

Erittäin laadukas.

Kompakti, mutta tukeva.

Todella hyvä ostos.

-

Jalkojen lukot ovat hieman jäykät.

ARVOSANA

9,2

Tekniset tiedot

1,4 kg

25 kg:n kuorma

44 cm korkeus (kokoon taitettuna)

150 cm korkeus (avattuna)