Noin puoli tuntia ennen auringonnousua ja auringonlaskun jälkeen alkaa sininen hetki, josta riittää upeaa valoa kaupunki- ja maisemakuviin. Käsittelyvaiheessa kuvat saavat mukavan viileän sävyn, ja vaikuttava lopputulos saadaan sekoittamalla sitä keinovalon kanssa.

Tästä saat upean paketin, joka auttaa saamaan esiin parhaat sävyt tuosta kiehtovasta valosta. Ladattavissa videoissa ja oppaissa käymme läpi myös kuvausajankohdat, kohteet, kamera-asetukset ja kuvankäsittelyn.

Tässä hieman tietoa paketin sisällöstä.

Sinisen hetken kuvaajan taskuopas

Saat oppaan, jonka voit tulostaa, joten sinulla on aina paljon hyviä perusasetuksia ja vinkkejä käsillä, kun haluat kuvata sinistä hetkeä. Taskuopas on luottokortin kokoinen, joten se mahtuu lompakkoon ja kameralaukkuun.

Maisemakuvaajan kuvausniksit

Valokuvaaja Mads Peter Iversen näyttää videolla, kuinka hän valokuvaa sinistä hetkeä. Siitä saat vinkkejä muun muassa kuvausasetuksiin, ja mukana paljon hänen valokuviaan. Video löytyy alapuolelta ja se on osa suurta 10 hienointa luonnonilmiötä -videosarjaamme, jossa Iversen perehdyttää meidät kymmeneen luonnonilmiöön ja kertoo, kuinka hän löytää ne sekä kuinka hän kuvaa niitä. Katso sarja tästä.

Opas vuorokkauden upeimpaan valoon

Katso tästä jutusta, miten sinistä taikuutta luodaan päivän alussa ja lopussa. Artikkelissa autamme kuvausajankohtien, -asetusten ja -ideoiden löytämisessä. Opas on pdf-muodossa ja se voidaan tallentaa tietokoneille, puhelimelle tai tabletille.

Videoilla ammattilaisten asetuksia

Kahdella videolla kuvankäsittelyasiantuntijamme näyttää, kuinka säädetään valoisuutta ja värejä, jotta sinisen hetken kuvista tulee vieläkin parempia. Näytämme, kuinka se tehdään Photoshop Elementsillä että Lightroomilla.

Voit ladata koko paketin yhtenä zip-tiedostona taikka taskuoppaan ja artikkelin erikseen. Alla ovat myös em. kolme videota.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.