Paras tapa saada kauniita kuvia tähtikierteistä on ottaa esim. 70 kuvan sarja yötaivaasta ja yhdistää ne sitten pinoamistekniikalla. Näin saadaan pidemmät raidat ja voidaan käyttää lyhyempiä suljinaikoja ja sen myötä pientä ISO-arvoa.

Voit pinota kuvia myös esim. Photoshopilla, mutta niin monen kuvan käsittely kuin mitä tarvitaan selkeiden tähtikierteiden saamiseksi, voi viedä tunteja.

Siksi suosittelemmekin ilmaista StarStaX-ohjelmaa, joka on kehitetty vain tähän tarpeeseen ja jonka voi ladata täältä sivustolta. Lataa ohjelma zip-tiedostona. Valitse tietokoneellesi sopiva ohjelmaversio, esim. StarStaX-0.71_Win64.zip. Pura eli avaa tiedosto lataamisen jälkeen. Windows-ympäristössä se tehdään napsautaamalla tiedostoa hiiren oikalla painikkeella ja komennolla Pura kaikki.... Mene napsauttamalla alikansioon, josta löytyy tiedostonimeltään StarStaX.exe. Kaksoisnapsauta sitä vasemmalla painikkeella.

Voit joutua myös asentamaan Microsoft Visual C++ Redistributable -ohjelmistopaketin. Tämä tiedosto löytyy puretun tiedoston juuresta, ja sen tiedostonimi alkaa: vcredist_.

Alla olevasta videosta näet, kuinka valmis kuva avataan, pinotaan ja tallennetaan ohjelmaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.