Säätäminen ja suotimien lisääminen Photoshop- ja Lightroom-työskentelyssä vie aikaa, mutta valmiit esiasetukset ja siveltimet helpottavat työtä huomattavasti

Olemme laatineet kaksi pakettia, yhden Photoshopiin ja toisen Lightroomiin. Ne sisältävät säätökokonaisuuksia, joita voit käyttää valokuvissasi.

Tämän sivun alaosasta löytyvillä videoilla näytämme, kuinka laajennukset asennetaan ja miten ne toimivat.

Käsittelyn helppoutta Lightroomiin

Lightroom-paketista on kymmenen esiasetusta. Ne ovat valmiita säätöjä, jotka käsittelevät kuvia eri tavoin. Ne sopivat mm. muotokuviin sekä sinisen hetken ja auringonlaskun aikaan otettuihin kuviin. Alla olevalla videolla näkyvät kaikkien esiasetusten vaikutukset.

Musiikki: bensound.com

Lightroomiin on myös tarjolla viisi sivellintä, joilla maalataan säädöt suoraan kuvaan. Tällä tavoin voit lisätä haluamiasi säätöjä valituille alueille vaikuttamatta muuhun kuvaan – voit esimerkiksi vaalentaa kuvan etualaa taikka terävöidä silmiä ilman, että ihon huokoset korostuvat.

>Katso myös: Opi lisää Lightroomia -videokoulu

Maalaa säädöt kuvaan Adjustment Brush -siveltimellä, ja lisäksi voit käyttää säätöjä kahdella muulla paikallisella säätötyökalulla, Radial Filterillä ja Graduated Filterillä.

Alla olevalla videolla esittelemme nämä viisi sivellintä.

Musik: bensound.com

Lisää tehosteita Photoshopiin

TPhotoshopissa tulee kymmenen uutta makroa, joden avulla valokuvia voidaan säätää tehokkaasti ja ennenmuuta nopeasti. Makrot (engl. actions) ovat kuvankäsittelysäätöjen kokonaisuuksia, jotka olemme tallentaneet ja joita voit toistaa omissa valokuvissasi. Alla on video, jossa esittelemme niitä.

Musiikki: bensound.com

Jos olet asentanut esiasetukset Lightroomiin, voit käyttää niitä myös Photoshopin Camera Raw -raakamuuntimessa, jossa ne löytyvät makrovalikosta (engl. Presets). Ne sijaitsevat käyttöliittymän oikealla puolen.

>Katso myös: 24 kurssia Photoshop-työskentelyyn.

Pakettien asennus- ja käyttöohjeet

Olemme tehneet kaksi videota, joissa näytämme, kuinka pakettien sisältö asennetaaan ohjelmiin sekä sovelletaan sitä valokuviin.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.