Objektiivin valoteho on F1.8–4.0, mutta jo 24 mm:n polttovälillä suurin aukko on F2.8.

3 huomiota Sony ZV-1 II:sta

Tuulisuoja on nerokas kuvattaessa videota ulkona. Asennettuna tuulen ääntä ei kuulunut, vaikka tuuli oli kova.

Jalustan kierre on toisella puolella, joten pystyimme avaamaan akun ja muistikortin kannen, kun kamera oli jalustalla.

Kameran päällä olevalla painikkeella voi helposti vaihtaa suuren ja pienemmän himmenninaukon välillä, jolloin taustasta tulee sumea tai terävä.

Sony lanseeraa aggressiivisesti kompaktikameroita, joiden avulla on helppo kuvata videoita lomalta ja arjesta. Lisäksi ne tarjoavat hyvät mahdollisuudet valokuvaukseen. Tällainen kamera on ZV-1 II, jossa on edeltävään mallliin verrattuna tehokkaampi laajakulma kiinteällä zoom-optiikalla. Polttoväli vastaa 18–50 mm:iä, kun taas ensimmäisen ZV-1-mallin polttoväli vastasi 24–70 mm:iä. Jos esimerkiksi kuvaat itseäsi, sekä sinut että ympäristösi on helpompi saada mukaan.

Valokuvapuolella lisälaajakulma sopii hyvin esimerkiksi maisemiin ja arkkitehtuuriin. 1"-tyypin kenno on suhteellisen suuri, joten kuvanlaatu on erinomainen ja taustasta saa hienosti sumean.

Muista kameroista tutut ohjelmat, kuten aukon esivalinta, ovat valittavissa, ja raakakuvia voidaan tallentaa, mitä ominaisuuksiltaan niukka pikkuveli ZV-1F ei pysty tekemään. Kamera toimii siis myös hienona taskukamerana – tosin ilman etsintä.

Valitettavasti käytettävyys on hieman kömpelöä. Valintakiekkoa ei ole, joten kuvausohjelma on valittava valikosta. Voit vaihtaa videon, valokuvan ja erityisen hidastustoiminnon välillä samalla painikkeella painamalla yhden tai useamman kerran peräkkäin. Slowmotion-toiminnon valitsimme mieluummin valikosta, jotta emme ohittaisi tätä toimintoa videosta valokuvaan vaihdettaessa.

Automaattitarkennus reagoi nopeasti, ja silmäntunnistus pysyy hyvin silmissä. Erikoistoiminnon avulla kamera voi kuvata videota, jossa kamera seuraa silmää. Kun pidät jotakin kameran edessä, esimerkiksi tuotetta, tarkennus siirtyy tuotteeseen. Heti kun poistat tuotteen, tarkennus kiinnittyy takaisin silmään. Se toimii nopeasti ja tarkasti. 4K-videon laatu on hyvä ja yksityiskohtainen.

Uuden objektiivin terävyys keskellä on hyvä, mikä on optimaalinen keskimmäisillä aukoilla. Tehokkaimmalla laajakulmalla kulmat eivät koskaan ole täysin terävät, mutta tärkeiden elementtien sijoittaminen alueelle on harvinaista.

HINTA:

1050 €

Tältä tuntui kun oli kulunut ...

2 minuuttia: On kätevää, että kamera käynnistyy, kun kääntyvä näyttö avataan.

1 tunti: Hienoa, että kamera mahtuu suureen taskuun.

4 päivää: Näyttöä on vaikea lukea auringonpaisteessa.

TUOMIO

+

Hyvä taskukoko.

Erinomainen kuvanlaatu.

Hienoja videotoimintoja.

-

Ei etsintä.

Hieman kömpelö valokuvaukseen.

ARVOSANA

8,8

Ominaisuudet

20,0 megapikseliä

0,92 miljoonaa pistettä, näyttö

24 kuvaa sekunnissa

293 grammaa

Lähin kilpailija

Nikon Z 30

Testikuvat