Nikon Z 7II:n mitat ovat 13,4 x 10,1 x 7 cm ja paino 705 grammaa. Toisin kuin edeltävä versio, se toimii akkukahvan kanssa.

3 huomiota Nikon Z 7II:sta

3,69 miljoonan pisteen etsin ei ole luokkansa tarkin, mutta sen tuottama etsinkuva on silti hieno ja selkeä.

3,2 tuuman näytön 2,1 miljoonaa pistettä toistavat yksityiskohdat hienosti ja värit selkeästi. Valitettavasti se kääntyy vain ylös ja alas muttei sivuille.

Suuren sivukannen alla on paikat sekä SD- että CFexpress-muistikorteille.

Nikonin peilitön huippumalli on enemmänkin päivitys kuin täysin uusi kamera. Z 7II on silti kiintoisa tuttavuus, sillä Nikon on päivittänyt kestävän kinokoon kameran tärkeiltä osin, ja tuloksena on entistä vakaampi järjestelmäkamera. Z 7:n loistava ergonomia on säilytetty, samoin muotoilu. Kamera istuu käsiin hyvin, ja painikkeet on sijoitettu optimaalisesti, joten kaikki tärkeät säädöt voi tehdä helposti, ottamatta etsintä pois silmältä. Kun halusimme ajoittain tarkistaa kameran asetukset, meidän tarvitsi vain vilkaista ylhäällä olevaa kätevää LCD-näyttöä.

Edeltäjämallissa oli paikka vain yhdelle XQD- tai CFexpress-kortille, mutta tässä voidaan käyttää myös SD-kortteja. Niinpä tallensimme raakakuvat toiselle ja jpegit toiselle. Z 7II:ssä on kaksi prosessoria nopeuden lisäämiseksi. Automaattitarkennus onkin parantunut selkeästi, samoin silmätarkennus – myös hämärässä. Tarkennusjärjestelmässä on monia vaihtoehtoja, kuten mahdollisuus käyttää seurantatarkennusta koko kuva-alalla tai vain tietyllä alueella – ihmiset ja eläimet erikseen tunnistaen. Tämä toimii hyvin, kun kuvassa on useita ihmisiä. Tarkkuus on todella hyvä, mutta ei aivan yhtä hyvä kuin esimerkiksi Canon EOS R5:ssä.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.