X-T5 on kooltaan 13,0 x 9,1 x 6,4 cm, joten se on puoli senttimetriä lyhyempi kuin X-T4. Tiivistetty kamera painaa 557 grammaa, joten se on keventynyt 50 grammalla.

3 huomiota Fujifilm X-T5:stä

X-T5:ssä Fujifilm on hylännyt X-T4:n joka suuntaan kääntyvän näytön ja palannut X-T3-malliin, joka on vain kallistettava. Se on hyvä uutinen katukuvaajille, mutta vähemmän hyvä videokuvaajille.

Etsimen resoluutio on 3,69 megapikseliä X-T4:n tavoin, mutta se on hieman suurempi. Toisto on rauhallinen ja yksityiskohtainen.

Yläosan valotuksenkorjauspyörä on hieman entistä suurempi, ja sen pyörittäminen tuntuu aiempaa jämäkämmältä.

Fujifilmin X-T-sarja on tullut tunnetuksi klassisesta muotoilustaan ja muita järjestelmäkameroita lukuisammista säätöpyöristään. Retromuotoilusta huolimatta kuvaajaa auttavat automaattiset ja kehittyneet toiminnot.

X-T5:ssä on hieno 39,8 megapikselin APS-C-kenno 300 euroa kalliimmasta X-H2-lippulaivamallista. X-H2:n tapaan alhaisin ISO-arvo on nyt 125 eikä 160. Yksityiskohtien taso on yleisesti ottaen vaikuttava ja parempi kuin esimerkiksi Canon EOS R7:ssä. Dynaaminen laajuus ja yksityiskohtien toisto ovat jopa lähellä kinokoon Nikon Z 7II -kameraa, jossa on 45,4 miljoonaa pikseliä. Kohina pysyy erinomaisesti hallinnassa jopa ISO 12 800 -herkkyydellä. Lisäksi värit ovat hienoja ja valotus on luotettava.

Kamerassa on sama X-Processor 5 -suoritin ja älykäs tarkennusjärjestelmä kuin X-H2:ssa. Tarkennuksessa voi valita, priorisoiko automaattitarkennus eläimiä, lintuja, autoja, moottoripyöriä, polkupyöriä, lentokoneita vai junia. Se toimii salamannopeasti ja pysyy kohteessa. Muotokuvauksessa oli hyötyä aiempaa huomattavasti paremmasta silmäntunnistuksesta, ja liikkuvissa kohteissa automaattitarkennus oli samalla tasolla Canonin kanssa.

15 kuvan sekuntinopeus on erinomainen toimintaa kuvattaessa, mutta puskurin on vaikea pysyä vauhdissa mukana toisin kuin samalla nopeudella toimivassa X-H2:ssa. Saimme sarjaan vain 23 raaka- ja jpeg-kuvaa ennen puskurin täyttymistä, ja jouduimme odottamaan sen tyhjentymistä 20 sekuntia. Osaksi tämä johtuu siitä, että X-T5 tukee vain SD-kortteja, ei nopeita CFexpress-kortteja kuten X-H2. Elektroninen suljin on kuitenkin nopea, sillä X-T5:llä voi kuvata jopa 1/180 000 sekunnin valotusajalla.

X-T5 on hieman pienempi kuin X-T4, mistä on hyötyä lyhyitä ja kevyitä objektiiveja käytettäessä. Suuremmilla objektiiveilla kamera ei ole yhtä hyvin tasapainossa kuin edeltäjänsä.

Pixel Shift Multi Shot -toiminnolla X-T5:llä voi ottaa kuvasarjan, joka yhdistetään 160 megapikselin valokuvaksi tietokoneella. Tulos on erinomainen, mutta ei esimerkiksi Panasonicin ja Sonyn tasolla.

HINTA

2199 €

Tältä tuntui kun oli kulunut ...

4 minuuttia: Kallistuva näyttö sopii täydellisesti tähän kameraan.

7 tuntia: Tarkennusjärjestelmä on viimeinkin samalla tasolla kilpailijoiden kanssa.

6 päivää: APS-C-kennon yksityiskohdat tekevät vaikutuksen.

Tuomio

+

Erittäin hyvä ja yksityiskohtainen kuvanlaatu.

Tehokas automaattitarkennus ja hyvä kuvanvakain.

6K-videota ja paljon asetusvaihtoehtoja.

Nopeus ei ole aivan huippuluokkaa.

Ei tue nopeita CFexpress-kortteja.

ARVOSANA

9,1

Tekniset tiedot

39,8 megapikseliä

1,84 pistettä, näyttö

15 kuvaa sekunnissa

557 grammaa

Lähin kilpailija

Canon EOS R7

Testikuvat

Värikorttien kuvat on otettu pienimmällä mahdollisella ISO-arvolla ilman ISO-laajennusta, ISO 1600- ja ISO 6400 -arvoilla sekä suurimmalla mahdollisella ISO-arvolla laajennuksen kanssa.