Nopeita CFexpress-kortteja käyttävä erittäin kestävä sääsuojattu kamera.

3 huomiota Fujifilm X-H2:sta

Kameran elektronisen sulkimen lyhyin valotusaika on luokkansa nopein, vain 1/180 000 sekunti.

Elektronisen etsimen resoluutio on 5,76 miljoonaa pistettä. Se on suuri, selkeä ja välkkymätön.

Kameran yläosan suuri näyttö muistuttaa GFX-sarjan suurten keskikoon kameroiden näyttöä. Se tarjoaa erittäin hyvän yleiskuvan, ja siinä on myös valo.

Fujifilmillä on nyt kaksi APS-C-kennon järjestelmäkameroiden lippulaivamallia. X-H2S keskittyy nopeuteen ja X-H2 on suuriresoluutioinen versio, peräti 39,8 megapikseliä. Tähän asti Canon EOS R7:n 32,3 megapikseliä oli suurin APS-C-kameroiden resoluutio, joten Fujifilmillä on nyt uusi ennätys.

Runko suurine kahvoineen on samanlainen kuin X-H2S:n, ja sen ergonomia on loistava. X-H2:ssa on sama perinteinen ja helppokäyttöinen ohjelmanvalitsinkiekko.

Kamerassa on myös sama kohteen tunnistava automaattitarkennus kuin X-H2S-mallissa. Totesimme itse, miten nopeasti ja varmasti se löysi kohteet, kuten eläimet, kasvot, silmät ja polkupyörät. Tarkennus on nopea, joskin hieman hitaampi kuin X-H2S:n. Tämä johtuu siitä, että X-H2-mallissa ei ole samaa lukunopeudeltaan suurta pinottua kennoa. Sarjakuvausnopeus on kuitenkin jopa 15 kuvaa sekunnissa, mikä riittää hyvin muotokuviin, maisemiin, arkkitehtuuriin ja esimerkiksi hääkuviin, joihin suuri tarkkuus on ihanteellinen.

Suuri resoluutio näkyy myös tarkasteltaessa yksityiskohtia, joita X-H2 toistaa selvästi paremmin kuin Canon EOS R7. X-H2:n yksityiskohtien toisto ja dynaaminen alue ovat lähes yhtä hyviä kuin täyskennoisen Nikon Z 7II:n, jossa on 45,4 megapikseliä. Kameran kohina on alhainen jopa ISO 12 800 -herkkyydellä. Myös värit ovat hyviä, eikä valotuksenkorjausta juurikaan tarvita.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kirjaudu Etunurkkaan päästäksesi käyttämään sisältöä.
Etkö ole vielä tilaaja? Täysi käyttöoikeus hintaan 3,90
  • Lataa e-kirjoja, joiden avulla opit lisää valokuvauksesta.
  • Runsaasti Lightroom-, Photoshop- ja Elements-videokursseja.
  • Katso opetusvideoita kamera-asetuksista ja kuvankäsittelystä.
  • Lataa ja asenna kuvankäsittelyohjelmia ja esiasetuksia.
  • Saat lehden kotiin kannettuna.